My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Saturday, 17 December 2005

Percutian ke Perak

Aku pk nak ceritekan panjang lebar dalam 3500 patah perkataan pasal percutian aku kat Perak... tp aku ringkas kan dgn tunjuk gambar la dgn caption die..maleh lak nk tulih....Ceritenye bermule begini...
____________________________________________________________________________



30 Nov - 2 Dis..kitorg berjln ke perak menaiki WiNG tersayang (my dear Gen2). kitorg tu, aku, amal, pnut n zeila...kat sane kitorg lepak kat tmpt fura kat UTP...byk gak jd first day tuh..terbabas sampai ke gopeng la coz x perasan simpang ke utp/bt gajah. dgn fura nye yg salah bg alamat kolej die sampai kitorg lak kene marah coz tanye byk kali...giler kecik ati ar fura...heheh...lps sampai bilik fura, lepak jap, then kitorg gi lunch...after lunch, fura bwk kitorg gi jln2 kat area dewan kuliah die yg bentuk bintang tu...toilet die...fuiyyoo...tp x dpt tgk dlm dwn kuliah yg fura claim mcm GSC tu...coz kunci...huhu..neway...tgk le sket gmbr kitorg

                                     

Pb300517



             Ah..comelnye kami..huhu
Berdiri dari kiri : Amal, Pnut, Fura, aku
Duduk                   : Zeila







Img_7513
Nih la toilet dkt UTP tuh...xde la sebesar dkt Jusco Mid Valley tuh...tp still ok le nak compare dgn toilet kt tempat lain...







Pb300514
                            Musafir di Aidilfitri....huhu








Pb300518                              Dowh..penat ni sbnrnye...sakit blkg drive..









    Dlm kul 5 lbh dkt kul 6, kitorg pun habis le amik gmbr n jln2 sekitar UTP tu...then mlm tuh, dlm kul 9 kitorg berenam termasuk sheila gi dinner kat gerai area UTP tu n berkaraoke...saksikanla aksi-aksi kami..muahahahahahah



Pb300524Muke lapar tggu mknn..orait gak kan...
Dr kiri : Sheila, Fura n aku







    Gambar dekat dlm karaoke tak leh tunjuk ar...gile censored ah...watak dari yg ayu2, baik2 giler...sume tukar jadi ape tah...xpe la yer...



    Esoknye, kitorg gi Pangkor...dari UTP, kire2 sejam ah drive utk ke jeti...gmbr2 kami di sane boleh dilihat di bwh...huhu



Pc010532



Dekat area2 jeti la...






Pc010533
dekat jeti...waiting for the ferry...







Pc010535
Posing dalam ferry...dok lepak kat luar je nk menikmati alam s/jadi le konon... (sakit blkg sbnrnye x bersandar)...






Pc010543
Dkt Teluk Nipah, Pulau Pangkor...nak pegi snorkling sbnrnye, tp cuace x elok...ombak giler bsr..so..kitorg end up dkt Pasir Bogak mandi2 n main banana boat...





Pc010545



    Jane waiting for her tarzan.... oooaoaoaoaoaoaaoaoao..













Pc010546
Mandi kat Pasir Bogak...serius ombak gile besar...ni pun tengah terdampar dipukul ombak le ni...huhu...x sempat nak bangun, ombak lain dtg lg...tengok kat gmbr tuh...Pnut x nampak muke dah....nmpk kaki die je...




    Ok...gambar lain kat Pangkor talik tunjuk...censored gak...heheh....Neway...petang tuh kitorg balik le semule ke UTP...dlm kul 6 sampai..ade problem...pak guard UTP tahan...fura suruh tipu...aku x brani...yer le...x pasal2 die check gile2...aku takut le...so kene la aku turun amik pas pelawat n tinggalkn lesen....then terpk lak...mcm mane nk kuar amik lesen....gile byk ar kitorg pk smpi fura terpakse gaduh jap dgn bf die.....menangis kwn kitorg sorang ni...



Pc010570



Fura menangis kesedihan....tp lepas tuh ok dah...kan fura kan..kan..kan...huhu





Pc010573



Aku berpk care selesaikan masalah yg dihadapi....





    Tengah2 pening tuh, Sheila pun dtg...die pun memberikn cadangan yg agak baik ar...tido je siti mlm tuh...x yah kuar2 dah...esok pandai2 le kelentong pak guard...ok...hati kami pun berbunge ceie kembali ar wpun agak takut memikirkn hari esok yg bakal mendtg...then...kami pun gi dinner kat cafe kolej fura...



    Pagi 2 hb...kitorg pun bgn awal x awal sgt la n packing utk balik...dah packing tuh sempat bergambar lg tuh....tp gmbr2 tuh aku x amik lg dr pnut...dlm kul 11 kitorg bertolak le balik... jumpe pak guard mintak lesen....kene la tahan dgr pak guard bebel sket...Alhamdulillah settle ar gak n kitorg trskn kn le perjlnn balik....
    Oleh sbb x mkn pagi lagi kitorg berhenti kat R&R Tapah...lps mkn2, beli buah2 jambu air n jambu batu utk bwk balik umah...kat sini pun ade gambar gak...



Pc020582



dkt tepi kolam ikan kat R&R Tapah






Pc020583
    Gambar terakhir untuk perngembaraan kitorg... Amal n Zeila yg poyo.... Aku??...biase jer...muahahahahah






    So, tu je la utk kitorg punye cuti2 malaysia...ikutkan ...giler byk gmbr...tp byk yg x elok dilihat...huhu...sampai kl dlm kul 3, aku antar zeila n pnut kat putra kerinchi, amal kat fak tggu abg amik..aku lak gi buang air kat kolej tumpang bilik ziera...muahahahahahha...



Sekian la cite aku utk mlm ni..giler penat tggu gmbr upload...huhu...nite....

Thursday, 22 September 2005

Dan Browns'...

Hi....have u guys read all the books written by Dan Brown??..Ive read 3 of 'em and just started on the fourth book...in fact, i own 'em...seriously, those books are awesome...
i love reading...a lotttt...but i never thot of myself reading "dan brown"-kind-of-book..meaning buku yg serious la...normally i read teenage novels, chic-lit like meg cabot, sophie kinsella etc...or novels about supernatural powers e.g witches, vampires, shape-shifters...and some romance paperback n a lot more laa...
i've read some of sidney sheldon's but i think i prefer dan brown's more...
Seriously, u guys shud read these 4 books...
Da vince code is the latest book by dan brown and made him the author of the international bestseller..
But, dr segi jalan cerita, i prefer 'angel and demon' more...a lil' twist in the end..serius, mmg x jangke la...
Kalo 'da vinci code plak, dari tengah cerite je, we can predict who's the culprit/'teacher'... tp lagi, maybe the history of da vinci code lebey intresting kot coz it tells us about the potrait of monalisa, about leornado da vinci life (i just knew he was a homosexual...and the monalisa is a drawing of neither male or female...but it's a union of both male and female..)
2 more books by dan brown are 'deception point' and 'digital fortress' yg lebey kpd hi-tech sket...
but seriously i tell u, those 4 books by dan brown are really cool....so,...tolong la bace...heheh

Friday, 16 September 2005

penatnye...

Penat sangat sekarang ni....tatau nape...maybe baru habis keje as examination attendant kat UTAR kot...then banyak assignment lg walaupun x la banyak sgt sbnrnye..(dah mrepek dah..pening...)... x semangat dah la nak stadi...bosan gile...dua-dua kelas lak tumbuhan...tensen lak rase...
Dah nak habis blajar nih kot...tuh yg stress sket...nak kene pikir ape nk buat bile habis, nak kene result bagus although x byk perubahan pun kat pngk coz 2 subjek je...ntah la...

Mase mude2 dulu ( 1st year la..), x penah lekat kat bilik malam2. Midnite je, kuar lepak dgn kwn2, subuh baru balik, then tido 2-3 jam, gi kelas....dah tua nih ( 3rd - 4th yr nih la...), serius x larat dah wat mcm tuh...suke lepak bilik je...sangat syg kalo tido lambat...Rindu gak zaman mude2 dulu...buat je skati x kisah org kate....Tapi, best mane pun, aku tak penah teringin nak balik zaman tuh...stakat ingat je, senyum sorg2, ok la...yer ar...giler result teruk time tuh...skrg insaf sket dah.....
X paham nape org yg dari 1st yr sampai final yr result teruk tp x nak blajar sgt, byk suke2 je...maybe diorg pk keje sgt berlambak, or parents kaye, or mmg suke nyusahkan org time besar nnt, or x matured lg pemikiran, or x pk mase dpn. Sangat kesian...

Arggghh...cakap mrepek lg...x leh berpikir dah...nk tido la...zzzzzzzz

Saturday, 23 July 2005

sedar tak sedar...

Sedar tak sedar...dah 3 tahun dan aku lepak UM ( 4 thn ar termasuk Asasi)..so, skrg tinggal satu sem with 2 subjects left...and In a few months, i will begin a new era of my life, which i'm still not sure about...heheh..



Anyway, my real plan is, buat Master as soon as i finished my first degree...i got people asking, "nape x nak keje dulu?"...and some of my answers are :-



  1. "My parents want me to"... See...they wanted me to be a lecturer since i can't be a doctor like my brother and my sis which i can't be because i'm not smart enuff and don't want to be because...because..it just not me...i'm more a nature person which explained why i'm taking Ecology and Biodiversity instead of other majorings (besides the reason that my pointer is not good enuff to take biotech..huhu)


  2. "Because i want to!"..nowadays, berlambak giler org yg dah ade degree and still menganggur...kalo dlm job advertisement pun, semua nak carik accountant la, engineer la and etc which i'm not...Kalau ade yg pasal biologi pun, nk microbiologist la, biotech la and etc which again, i'm not!...huhu..


  3. "I'm not ready to work yet"..which is true becoz i don't think i'm mature enuff to face the hectic-working-life and i rather see myself as a student for 3-4 more years to come..heheh


  4. "Coz aku still x jumpe the love of my life"..people always tells u that u should find ur future husband/wife in university and which i found that statement is BULLSHIT... so, the number four reason is actually...just a sarcastic way ( not sarcastic enuff i guess) to tell those students who believe in this silly superstitious yg biasenye ditanam by their parents that they're kind of...you know...not-really-smart guys (a nicer way to say stupid..hehe)...Skrg maybe x ramai dah pikir camni, but believe me, some still do...huhu...


Mrepek gile aku mrepek dengan ayat-ayat di atas yang di taip mrepek tanpe sedar...so...i better stop ..chioowwzzz..huhu lagik...heheh