My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Thursday, 29 January 2009

Badminton day out...hoho

Hari ni merupakan hari yang sungguh sihat bagi aku. Selepas 87 tahun tidak bermain badminton, petang tadi, aku, dude, kakcik dan Afiq telah bermain badminton di dewan komuniti belakang rumah aku. Bayaran untuk sewa court adalah rm8 sejam. Kerja-kerja menempah dewan, telah diserahkan kepada Dude...huhu

Sebelum saya terlupa, saya ingin meminta maaf kepada Yah... Betul, selain daripada kerana kau bekerja pada hari ini (aku cuti, dude amik half day..hoho), aku adalah segan utk mengganggu ko pada hari weekdays kerana aku assume (ye, ko x ske aku assume), ko perlu memasak atau menjage anak...hohoho..sorry ye yah...hehehe

Penat nye membuat ayat begini... ok, so, we booked the court for an hour from 6pm - 7pm. The court next to us was used by Cikgu Kuzailan, my primary school teacher. He, obviously la x kenal aku, lg pun mmg dia x penah ajar aku. But he looks just like before (except some excess fats on his stomach..hoho).

I found out that this game couldnt help me lose my weight. Ye lar, even the shuttle cock jatuh at my side, dude of afiq or kakcik yg kene ambikkan. Malas nak bongkok..hohoho..First 10 minutes, dude asyik kene marah je..sian awak eh...ye la..sape suh bg depan bile sy kat blkg, or bg blkg bile sy kat dpn..matila saye lari2 byk nnt...pastu bg kat side lain...tensen je...hohoho...

After and 30 minutes playing, ayah datang melawat, just tgk2 for 10 minutes, then dia kate boring, dia balik..hohoho..


Ape pun, today was quite fun. Suke partner dgn afiq coz i just laughed all the time. Lame dah x main dgn adik2..hihi.. Tapi tula, becoz dah lame sgt tak main...gile sakit tgn kanan aku..keras dah...angkat gayung pun trpakse letak balik... hohoho...luse tulat, elok le tgn ni...hope ade kesempatan main lg....next rabu ok yah??..jgn le marah2...hehehe...

Later!

Tuesday, 27 January 2009

Time heals all wounds???? ...~

"[I]t becomes increasingly easy, as you get older, to drown in nostalgia". ~Ted Koppel

________________________________________________________________________________________

When people say that time heals all wounds, do they really mean it?? Have they truly experienced it? Do they really know how much time exactly we need for all those things to heal? (If they could ever be healed).

Or, maybe the saying was told just to give everybody hope that time could heal even if it couldn't.

Because if it really can, why do all the things happened many many years ago, feel just like yesterday? and why does my heart still ache?....

I wonder.. :(

Happy Belated New Year 2009?!?....

"Though no one can go back and make a brand new start, anyone can start from now and make a brand new ending". ~Author Unknown

______________________________________________________________________________


My first post for 2009...huhu

Been very very very busy that I haven't had the chance to wish you all Happy New Year...so, here goes , Happy new year everybody!!..hehe

For the first time in my life, I've made a list of goals to be accomplished within this year and some, within 5 years. I've never made any goals before, so when I finally did, I was really surprised that I've made a 2 pages list of goals. Baru aku sedar banyak gile yg aku nak dalam hidup...huhu.. Already started working on some even though not hard enuff, but hopefully everything goes ok...huhu...

2009 is going to be a very busy year for me....Baru mula lecturing, so everything sangat kelam kabut lagi..esok pagi nak kuliah, malam tu baru nak wat notes...kerja2 lain yg mrepek lagi yg saje2 nak nyusahkan lecturer, wat 2 sets exam questions lagi ..mrepek gile ar soklan...free free je sume students pass this sem...hoho..., nak pikir pasal research utk theses undergrad, research utk diri sndiri nak konpem....waaahh..sgt banyak nyeee...huhu


kelam kabut kelam kabut pun, sedar tak sedar, dah ngajar for 4 weeks dah...10 more weeks to go before all the students sitting for their final exam... gile ah aku dah start ngajar...perangai still budak2 mcm dulu...bile nk brubah tatau le...huhuhu...doakan aku jadi GLN eh kwn2... (Great Lecturer Nadot) .. :D

Anyway....till fingers meet keyboard again...dah maghrib dah...x nampak pun solar eclipse...huhu...okai2... Later peeps!