My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Tuesday, 15 December 2009

Aku seorang pensyarah..huhuhu

Entah ngape tringat karangan2 jenis autobiografi yang kene tulis mase skolah rendah spt aku sebatang pensel atau aku sebuah basikal. Then tibe2, tringat keje aku byk gile bile balik keje esok. pastu terus otak aku mencipta tajuk 'aku seorang pensyarah'. dan utk tidak menghampekan otak aku yg penat berpikir, aku decide utk mengepost entry ini pada hari ini yang bertajuk 'aku seorang pensyarah'. (aku bkn sedang bosan ye..).

Seperti yang kawan2ku sedia maklum, cita-cita aku mase kecik adalah untuk menjadi doktor. itu sebenarnya cita-cita parentsku. kerana masih tidak pandai berpk, maka aku mempunyai cita-cita yang sama, iaitu doktor. sampailah ke darjah enam, bile cikgu suruh tulis maklumat peribadi yang ada 3 pilihan utk jadi apa, doktor mesti yg pertama. yg lain x igt. saintis ada gak rasanya.pensyarah kate emak ada, tp ku x igt, kerana aku kene jd doktor.

results belajar aku sume sgt elok hingga pmr. tetapi kerana sifat aku yg sgt rebellious, form 4 n form 5 ku adalah sgt tidak belajar. mcm mane nak belajar, time belajar je, kene jumpe warden, time belajar je jumpa PK HEM, alang2, x yah belajar la (alasan...hohoho)..tp betul la, sgt rebellious hingge tanak mndgr cakap mak bapak. Maka, results SPM aku hampeh...

Tapi Alhamdullillah, sgt hampeh pun masih melayakkan aku masuk matrik..maka ku dapat masuk asasi UM. cita-cita ku masih doktor (anak yg taat, ikut kate mak pak). tetapi kerana masih lagi terbawa sikap main2, result asasi ku juge hampeh. Tetapi ingat ye di sini saudara saudari, saya tidak penah menganggap sy bodoh wpun results hampeh. Saye tahu sy suke main dan pemalas.

Alhamdulillah lagi, sehampeh-hampeh result asasi, masih layak masuk fakulti sains, ambik bio. di sini, aku dah tau, yg aku x boleh jadi seorang doktor. Sume tau doktor keje bagaimana kan. aku tengok diri sndiri, mmg takde match langsung. tiada padanan. tidak sesuai. aku suke melepak smpi pagi (ketike itu..skrg ske tido), bkn oncall sampai pagi. aku suke tengok binatang, hutan2, sungai2 laut2, bkn tengok patient. aku suke bau hujan, bau segar pokok dlm hutan, bukan bau ubat. Make aku buat kesimpulan sndiri, aku tidak boleh jd doktor. ketike ini sorg kawanku ke indon loan jpa jd doktor wpun results biase2 saje ketika matrik. ayah pun tnye nak ke. dgn yakin aku jwb tanak! wpun ketike ini lum tau nk jd ape, tp yg pasti bkn doktor!

lalu aku pun melalui first year aku dgn perasaan yang gembira dimana pada akhir first year, resultku sungguh teruk..hihi.pd mulanya ingin memilih biotek. ttp dgn result yg teruk dan bile dipikirkan biotek kene duduk lab saje (tgk mikroskop seminit pun aku dah juling), aku memilih utk mengambil EKOLOGI DAN BIODIVERSITI. ayah dan emak tiade pengaruh langsung ke atas pilihan aku kerana diorg pun tatau ape aku blajar. diorg tau doktor je. kalau x layak doktor, diorg tatau bnde lain..hoho

wpun hati ku sedang mengalami kesakitan di zaman ini, results aku meningkat dari satu sem ke satu sem dan tidak pernah jatuh. ayah dan emak makin gembire. Aku juge gembire dapat mengikis duit ayah dengan membeli hadiah2 krne mndpt keputusan yg elok. subjek2nye pun mostly sgt menggembirekan. bayangkan dalam satu semester saje, mesti akan ke laut dan juge hutan2 utk field trip. sewonok wooo...

selepas aku habis belajar, aku ditawarkan 3 scholarships (penah diriakkan di post2 lama2). aku sgt bersyukur krn aku hanye dpt 2nd upper (dan tidak 1st class). tetapi aku rasa, kerana keikhlasan ku belajar (dpt ikhlas tu sbb gembire amik bidang tu), tu dpt offer mcm2. Tapi kerana ayah tidak sabar nak menghalau aku dari malaysia, kami memilih scholar skim tenaga pengajar muda uitm kerana dia menaja aku ke obersi.

Aku di obersi (UK) slame satu tahun. kemudia aku pulang utk berkhidmat di uitm. wpun ada juge penyesalan memilih uitm instead of um (ye la, um dekat je dgn umah, ni pegi uitm, rm700 ku habis sebulan utk minyak dan tol), tapi aku gembire mnjadi seorang pensyrah. mase bz haruslah ada, tp mase sedey dan depress sgt jarang (lagi). tiap2 hari kami bergelak ketawa, marah student, buat keje2 yg xde kene mengene dgn bidang tugas yg bongoks dll. dah la seronok kerane kerje tidak terikat pada masa (point penting aku utk memilih kerja..huhu). mungkin tidak selonggar UM, tetapi siyes tidak seketat kerja yang perlu datang kul 8 balik kul 5.

aku juge seronok kerana wat mase skrg most of my students best2 la juge. seronok tgk results mereke jike mereke ok. msti la kecewe juge jike ade yg sudah ambik subjek itu 3 kali tetapi  masih fail, tetapi  itu diluar bidang kawalan aku. aku just boleh nasihat n push dia utk ambik je lagi dan lagi dan lagi.hohoho...

masalah mmg lah ade, dan banyak sgt, siyess.. tapi aku tidak tertekan sgt (sket2 haruslah ade).. sudah sethn dua bln aku mnjadi seorang pensyarah, dan sehingge skrg masih belum trpk kerje lain yg boleh menggantikn keseronokan mnjadi pensyrah..

make, sehingge disini saja saya berhenti mengarang. walaupun tidak byk diceritekn mengenai kerjaya saya di sini dan tidak berape menepati tajuk post ini, tetapi sukehati-sayalah-nak-tulis-apa-pun.hoho..

utk adik2 sy dan mereke yg masih blajar, ikhlaskan la diri belajar wpun tidak suke subjek itu. insyaAllah, bley dapat A juge..hihihi..

akhir kate, renung2kan lah, dan selamat beramal!..hohoho

Tuesday, 8 December 2009

November...huhu

Adoi..sangatnye malas nak update lately (lately ke mmg malas dr dulu...huhu).. Tapi sumpah...saya sungguh bz bulan 11...students exam, carry mark satu hape tak buat lagi mase tu, dengan curriculum review lagi...

and dgn my uwan passed away...huhuhu

First time ada kematian dekat rumah (uwan tinggal dengan kitorang since 1995), a bit kelam kabut, dan sedey.... Tapi dah 3-4 years juge uwan tak ingat apa2, maka dalam sedey, tetap bersyukur kerana akhirnye uwan tenang dan tak terseksa dah...(siyes sedey tgk dia mase dia hidup yang terlantar n x igt ape2 tu...huhu)....

Adoi...sedey sudey...

Ha!..Lagi satu bende yg mmg tak patut diingat adalah conference di sarawak 24th-26th nov lepas...adalah sgt merepek dan memalukan diri sndiri betul... disbbkan sangat tidak bersedia utk present (present ptg, tgh hari baru siap slides..sah2k berlatih - bz dgn results xm mase ni), make sgt la gelabah bile present sampai terjatuh2 bnde yg ade atas meje tu..sgt la malu...time tu grammar, vocab sume terabur ke mane tah...Tapi mase Q&A session, lancar la plak jawab 3-4 soklan yg ditanye...adoi ai....dah, taubat dah..x nak gi conference, nak hantar masuk jurnal je...huhuhu...

ok..disember pnye citer, nnt la update...later! :)

Thursday, 29 October 2009

My one and only October post...huhuhu

Before October ends with no entry, 'd better write one, just for the sake of posting at least one entry per month...huhuhu

This month is not so okay. keje sangaaattt banyaakkk... tapi nasib baik sempat juge berpoye-poye sehari berkaraoke bersama pnut,yah,amal,fura,shidah n zeila yang disayangi..hoho.... tu utk sambut fura yang bakal ditebuk tupai this saturday (ke sunday?) (tak tau la kalau dah ditebuk awal2...hoho)...

weekend baru ni plak, pegi taman negara, wat keje (sikit) n main2 (banyak2), tengok2 kot ade research yang I could conduct over there. It was kind of fun, altho tak sempat nak gi canopy walkaway etc, but the place is nice, peaceful and different (in a good way) from the peacefulness yang kita dapat di pulau. But overall, I prefer island more coz x kene gigit pacat n dpt usha mat saleh or mamat2 lain berbadan 6 pax...hihi..

Tapi pikir2 balik, ok gak hutan coz x la hitam legam kene sun burn n sejuk la gak kalau duduk je dgr bunyi2 binatang etc...haish...I love both la kesimpulannye....huhuhu

So sekarang, as in, NOW, banyak gile keje need to settle by tomorrow. Tapi sebab ade 2-3 keje, so pening nak settle kan mane satu, so I decided to play 'ulat gedik' (computer game - name given by kak mas) je la pasni..hihi...

Later!

Monday, 5 October 2009

Mekaseh to those who came... :)

Baru habis kelas.... fuuuhhhh.....tapi keje lain byk je menanti...rase mcm nak balik awl lg, tp mcm x leh...hadoi ai...


Anyway, last saturday I did a small makan-makan utk kawan2....tak tersempat nak ajak sume, mostly suh tolong pas2 je..so, I apologize for those who intended to come, but did not do so kerane segan sy tidak menjmput...takpe2...majlis on January, InsyaAllah,akan ku jemput....


kepade yg datang, mekaseh byk2 sgt...especially yg lame tak jumpe dan mmg tah bile la akan jmpe lg....rindu bangaaattt...



So, my thanks goes to.. (chewah!)...




  • kwn2 hi-skul ku yg tersyg sue+taufik, shidah+hubby, sare, ros+hubby+baby,zeila,juju+fiance,amal+hubby &pnut...

  • kwn2 skolah rendah (jiran2 ku) aizat n bob (juge merangkap kwn hi-skul tp sbb korg dtg dgn kwn skolah rendah, akmal, yasin, luqman, aiman...

  • opismate2 ku yg kerepek k anum+anas, K mas+shamin, mizah, adib, K tina+a zam+anak2,aishah n kwn2 kustemnye....

  • kwn2 kolej kat UM fakhrul, hafiz, daus, fara+faiz+bb,ziera+fazli+bb..

  • kwn2+snior2 edinburgh cidud+atiq,K lily+abg bakhtiar+faris+farisya,K lin+abg mail+adam+aishah....

  • dan especiallly, buat dia yg jauh di perantauan, DUDE...hohoho..


Rasenye dah sebut kot name sume yg dtg....ade trtinggal, ghoyak deh...hehe...mekaseh byk2...windu gile ah sume org...sonok dpt tgk muke sorg2...wpun kat lembah klang je mostly, sethn skali pun ssh nk jmpe...haiishh...nsb bek dpt jmpe gak..hihi


ok ok, kene gi zuhur..nk masuk asar dah..terpakse sekali kan..tak biase la wat mcm ni sbnrnye...hohoh...daaaaaa

Friday, 2 October 2009

Sangaaat malas

cita-cita aku untuk menulis blog at lesat once a month tidak tercapai setelah september pergi tanpe ape-ape post....

Menulis hari ini pun, hanya sekadar utk mengisi entry bulan oktober. entah bila la akan ade pos lg lepas ini....huhuhu

Belum terlambat lg rasenye for me to wish you people Selamat Hari Raya. I apologize for any wrong doing sepanjang kiter sume berkenal-kenalan, kalau ade yg terase hati dgn kate-kate aku yg kadang-kale tak mempedulikan perasaan org ini, mahapkan ye....aku tidak sengaje (alasan!)

Anyway, raya was okay. 2nd day raye was supposed to be the most fun but due to my unstoppable sneezing, I couldn't enjoy it much. haishhh... tapi yang paling seronok adalah dapat bercuti selame 10 hari.

Dan hari yang paling tidak best adalah apabile terpakse bekerja semula slps bercuti 10 hari dan until today (thursday - 4 days after the long break), I'm still not in the mood to work. I almost did nothing these 4 days.

As usual, I have tonsssss of work.seriously, this time mmg banyak. tapi, satu pun x dpt sentuh. atr kerje yg penting yg kene sentuh tp tak sentuh lgsg lagi adalah:

  1. Research Paper to be submitted before 30th of October for the conference in Sarawak in November.

  2. Reading my students 4 project proposals and 3 project papers - the sem is ending soon. harus cepat!

  3. marking all the lab reports especially biochem coz kak yan dah mintak. adoi ai...

  4. Settle the curriculum review by next week.

  5. Prepare things to go to taman negara on the 23rd.

  6. Visit Sg Dusun Wildlife Reserve where my students are suppose to conduct their final year project (mine as well if i get the grant).

  7. Buat answer scheme for BIO 566.

  8. Dan sgt byk lagi - tp x larat dah nak list...haiishhh...


Kenape sgt teruk kemalasan aku nak wat keje ni....Doakan aku rajin eh kawan2...siyes teruk gile ni.... got to go...ade tetamu... daaaa~

Tuesday, 25 August 2009

Wahai hati...tenanglah... :|

Hati,

...tenanglah....

Jangan lah was-was mcm ni....

Mungkin bisikan syaitan..

Di dalam Al-Quran , antaranya ayat dari surah an-Nas, antara lain bermaksud: "Dari kejahatan pembisik, penghasut yang timbul tenggelam. Yang melemparkan bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia. (Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia."

Tapi...

Mungkinkah tidak?...

haishhh...

Rabhanaa afrigh 'alaynaa shabran wa tsabbit aqdaamanaa wahshurnaa 'alal qawmil kaafirina. Rabbanaa laa tuzigh quluubanaa ba'da idz hadaytana wa hablanaa min ladunka rahmatan innaka antal wahhaabu. Allaahumma tsabbitnii an azilla wahdinii an adhilla. Allahumma kamaa hulta baynii wa bayna qalbii, fahul baynii wa baynasy syaythaani wa 'amalihi. Allaahumma innii as-aluka nafsan muthma 'innatan tu'minu biliqaa'ika wa tardhaa biqadhaa'ika wa taqna'u bi'athaa'ika

Artinya : Ya Tuhan kami, curahkanlah kesabaran atas kami dan teguhkanlah pendirian kami serta tolonglah kami terhadap golongan yang kafir.

Ya Tuhan kami, janganlah kau palingkan hati kami setelah Engkau tunjuki dan berilah kami dari hadhirat-Mu rahmat karena Engkau adalah Yang Maha Pemberi.

Ya Allah kokohkanlah aku dari kemungkinan terpelesetnya iman, dan berilah aku petunjuk dari kemungkinan sesat.
Ya Allah sebagaimana Engkau telah memberi penghalang antara aku dan hatiku, maka berilah penghalang antaraku dan antara syaitan serta perbuatannya.


Ya Allah aku mohonkan pada-Mu jiwa yang tenang tenteram, yang percaya pada pertemuan dengan-Mu dan ridha atas keputusan-Mu serta merasa cukup puas dengan pemberian-Mu.

Amin Ya Rabbal 'Alamin.... :(


Sunday, 23 August 2009

Happy Ramadhan to all... =)

I hate myself for becoming weaker as I get older. Or maybe getting older is the reason I get weaker inside.

Or maybe, I'm always this weak inside. I know that I look kinda tough and mean outside (hohoho), but inside, I'm this very-soft-at-heart kinda girl but with some streak of ego (we girl need to have that lil ego...for..whatever..huhu)

Anyway, Salam Ramadhan to all... I hope I get to khatam Quran Ramdhan kali ni and get to go to the mosque with my mom more often than 2 years ago (last yr, not in Malaysia). A bit sad because I couldn't start fasting on the 1st day of Ramadhan, tp takpe la, ade hikmah.

Harap Ramadhan kali ni dapat memberi ketenangan hati that I need most at this time. Dan berharap agar dapat diberikan petunjuk untuk menjalankan hari-hari mendatang. Amiiinnn.....

*Ramadhan mmg mensyahdukan...haishh..

Friday, 21 August 2009

A sad post...again....

Lamenyeeeeee x menulis...

sangat rase nak menulis, tapi tiade semangat...

and since i last wrote, sangat byk bende berlaku and mostly, seriously, mostly, things that made me sad and still am actually.....

I don't think I'm strong enough for this kind of test I'm going thru. I'm pretty sure I'm not strong at all, but I'm just not sure how to settle this. I might hurt those I love most as well as myself. I want to give it a try and save this and pray for the best, but I can't do it alone. I just donno what to do.... I'm scared of what might happen if I go on and if I don't. The journey has been so long that I'm afraid if i stop, everything will goes down the drain and I have to start all over again.What if I am meant to continue this journey, but I give up to soon and things will become uglier?


Maybe, things will get better if I continue this journey and try my best to reach the ultimate destination; but maybe it'll become worse and, Who am I to know??

But what can I say, either by ending or continuing this journey, some people might get hurt. I'll get hurt by doing both. Not sure of the other side though.

Sorry to babble in my first post since a long time I didn't write. I should start with a happy story I guess, but my life is not very ok right now that I couldn't think of a happy one.

So friends, could you guys please pray that I'm given enough strength to go through whatever the ending is?...thank u and luv u all... huhuhu :((

Monday, 6 July 2009

After 10 months, where's my momentum??..huhu

It has been so long since last kuar2 lepak2 smpi pagi. Before pegi wat master, since 1st yr, I considered myself a night person. Siang membuta, mlm lepak ke pagi. gi maple dgn kwn2, burak2 etc. Lps balik bljr which was almost 10 months ago, still x jmpe lg mood nak melepak-lepak lame2. rase mcm penat sgt. Balik keje, nk dok umah je jmpe mak... kalau lmbat pun, gi OU mkn2, then b4 8 dh smpi umah...

Dulu, I was always the one to initiate any meeting or reunion among us friends, or the one who assisted pnut in calling friends to meet or etc. I was also always talking on the phone, calling friends saje2 gayut sbb boring.

Tapi sekarang, i was the one who withdraw from the crowd. Jd mcm katak bwh tempurung. It's not that I don't want to be the active person anymore, but i can't seem to find my momentum just yet as if all my energies have been absorbed by the land of the scots. I just want to go home and sit on my bed with the laptop or with books in my hand or just talking to my mom.I feel tired easily nowadays (is it because I gain extra 10 kg since I came back to Msia?..huhu)


Anyway, yesterday, after few days of promises to meet, I finally met Emmy (juju). We were out since 10.30 and lepak at norsya until 2 am. Quite a long time since I last lepaking smpi pagi. It felt great to finally be able to leave my comfortable bed and room, altho it resulted in me waking up at almost 1 pm in the afternoon.

I seriously hope I'll be getting my momentum any time soon and enjoy my live as I usually did b4 I flew to UK. I miss my friends and miss the feeling of lepaking until morning. But, I can't help thinking, that maybe, I've changed. Maybe this is what I am now. maybe I don't like to lepak2 dah. But I do hope those are not the reasons cause they made me feel 100 years older.

haishhh.. :(

Friday, 19 June 2009

Petang Khamis (takde tajuk sbnrnye..huhu)

I heard gentle knocking at my bedroom's door. Mak muncul and told me to  salam ayah. Oh, I forgot. Realizing i wasn't wearing a proper attire to mengadap ayah, I told mak to wait and cpt2 sarung t-shirt and seluar.

When I walked out of my bedroom, ayah already there, right outside my room,waiting for me. "Angah buat apa?" I was just tersengih mcm kerang busuk & salam n cium tgn ayah. "Sini."Ayah pointed to his right cheek. Oh right, I forgot that he's going to Jakarta for few days, bkn out station dlm negara yg satu mlm je.So I kissed his right cheek, then his left cheek, then his forehead.

Sambil turun tangga,he said "kalau nak beli baju ayah, beli yg collar mcm ni plak..ayah ade satu ni aje." he showed the collar of the shirt he was wearing,mcm cekak musang baju melayu "oh..nak mcm tu plak..ok." Deep inside, i was feeling kinda proud because for the time being I'm his only child that cud understand both of his and mak's taste. In fact, in his suitcase, he packed along two shirts that was bought by me. I really like buying them things.


Pakcik Zuraidi already waited for ayah outside. He took the bag from ayah and put it in the  car. From my front door, I shouted "bye bye org jakarta!" He was just about to close the car's door when he heard me and I heard and saw him laughed until the car lost from our view.

Haish...tinggalla aku n mak je kat umah over the wiken. lupe, dude n i ade program la plak wiken ni. xpe neng ade, n mak pun pastinye akan menjahit or tgk cd winter sonata utk ke 198 kalinye...huhuhu

Later! :)

Thursday, 18 June 2009

Mungkinkah sebab itu saya gembira?

"Happiness pulses with every beat of my heart." ~Emily Logan Decens

__________________________________________________________


Saya tidak tahu mengape. Tetapi saya sangat gembira hari ini walaupun tidak cukup tidur mlm td. Mungkinkah kerana saya sudah sihat? Dan mungkin juga kerana saya keluar berjumpa kawan-kawan tadi setelah sekian lama tidak keluar rumah berlibur kerana kurang sihat...

Pagi tadi, dalam pukul 11 lebey, saya keluar rumah menuju ke Shah Alam menjemput Farah & anaknye Balqis. Kemudian, kami menuju ke UM. Di situ, Azri telah sedia menunggu di rumah u. Kami pun mengambil tempat di meja yang kosong. Sementara menunggu kedatangan Muzri dan Fakhrul, Farah pergi membasuh berak anaknya di toilet. Tidak lama kemudian, Muzri sampai diikuti Fakhrul selang berapa ratus minit kemudian.Mungkinkah sbb itu sy gembira?


kami semua teringin makan western.Saya mengorder lamb chop. Gravy nye sedap cume mungkin krana tukang masaknye sedang bercinte, make lamb nye sedikit hangus. Tapi saya layankan saje kerana itu adalah makanan pertama sy yg best slps asyik memkn bubur dan roti cicah air milo. Mungkinkah sbb itu sy gembire?

Kemudian kami pun bercerita spt dahulu kala. Spt biasa, bile ada fakhrul & azri (terutamanye fakhrul si gile), saye la akan menjadi bahan. teruk sungguh sy dimainkan. Mungkinkah sbb itu sy gembire?

Alangkah cumilnye melihat mereka bergilir-gilir mendukung balqis. Muzri juge sudah menjadi bape 50 hr yg lps. Azri bakal mnjadi bape bulan ogos ini. Fakhrul pule, bape ayam mungkin ok kot...(hohohoho). Sangat gembire melihat mereke. Jike ketika 1st yr dahulu kami slalu berdiskusi mengenai mase dpn bile sume org kawin dpt anak etc, tp skrg slps 6-7 thn, kami berdiskusi cara-cara menjaga anak, menyusukan anak dll. kwn-kwn sy yg kurang ajar itu menyatakan sy tak perlu risau susu tidak cukup, kerana melihat keadaan saya, mmg takkan habis la susu badan, kate mereka sambil tertawa. Saya hanya mampu mengeluarkan carutan kecil..Mungkinkah sbb itu sy gembire?..

Selepas makan, Muzri pun pulang ke pejabat.Fakhrul memaksa kami ke rumah sewanya, maka kami berempat + balqis pun lepak di rumah sewa fakhrul pulak di vista blok 6. Patutla fakhrul mengajak. Rupa-rupanya dia ingin kami semua memuji kekreatifannya menghias rumah (walaupun dia x mintak directly). Habis bunga-bunga dan pasu bunga emaknya di curi untuk di bawa ke rumah sewa. dia mmg gile. Balqis sudah kepanasan. Farah memberikan balqis susu dan air masak. Dia tertido tidak lama kemudian. Kami pun pulang dari rumah fakhrul dan menghantar azri ke um dan farah ke shah alam. Nnt bile-bile, boleh sy kuar dgn farah lagi kerana dia dekat sahaja dgn uitm. Mungkinkah sbb itu sy gembira?

Setibanya di rumah, saya pun masuk dgn gembirenye dan terus mncari ibu menceritakan kisah saya pada hari ini sambil ibu sedang bersiap utk mengambil hajar di komuter dan berjumpa adik-adik di smakl. Saya ingat nak teman ibu, tapi dah tertukar baju dgn cepat kerana panas, maka sy tidak teman ibu.sian ibu.

Kemudian saya pun mandi. Sesudah mandi, saya pun ke bawah menonton tv bersama ibu dan dude cerita manjalara. Mungkinkah sebab itu saya gembira?

Pukul 7 mlm,ibu mengajak dude dan saya makan mlm bersamanya. Kami pun makan di meja makan dan berbual-bual dgn gembira. Saya tidak merasa marah pun dengan dude hari ini langsung. Malah, saya sengaja mengada-ada untuk bermanja-manja dengan gembiranya. Dia seperti biasa, melayan je ngada-ngada saya. Mungkinkah sbb itu saya gembira?

Selepas Dude solat, kami menonton America's Funniest Video bersama-sama. Kami juga gelak terbahak-bahak menonton aksi-aksi melucukan dlm rancangan itu. Kemudian kami mengukur kain satin baju pengantin kami untuk membezakan yang mana satu perempuan atau lelaki punya. Mungkinkah sebb itu sy gembira?

Tidak lama selepas itu, Dude pun pulang. Mungkinkah sbb itu saya gembira? (hohoho)

Selepas Dude pulang, ibu turun ke bawah dengan tudung. Ibu kata nak pergi ambil dobi ayah di kedai belakang. Saya rindukan ibu. Maka say mengikut ibu pergi ke dobi. Mungkinkah sbb itu sy gembira?

Ketika sampai di rumah, ayah sudah ada, baru pulang dr pejabat. Ibu beritahu ayah ibu mengambil dobi ayah kerana ada tiga seluar ayah di situ dan ibu terpaksa ambil kerana ayah out station esok. Ayah kata, kalau seluar x cukup, ayah pinjam seluar ibu. Saya kata, seluar saya ada, mesti muat. Ayah pun ketawa sambil berjalan ke bawah untuk ke surau. Mungkinkah sbb itu sy gembira?

Kemudian, saya pun duduk di meja ini, depan netbook pink yg cumil ini, menulis entry ini,sebelum memulakan kerja yang bertimbun dan yg perlu disediakan untuk berjumpa dengan Dr Harita ketua program pagi-pagi esok. Mungkinkah sbb itu saye gembire?

Saya pun tidak tahu mengape saya gembira. Tapi saya harap saya terus kekal gembira walaupun saya tahu harapan mungkin tinggal harapan selepas kembali bekerja esok hari. Entry ini hanya untuk mengingatkan saya, bahawa saya pernah segembira ini. Alhamdulillah.

Wednesday, 17 June 2009

I couldn't sleep!!huhuhu

It's 5.15 am currently, and still, I could not sleep. Dah bergolek ke depan belakang tonggeng somersault sume pun x leh gak. Tadi mlm lps mkn ubat nampak bintang dah...tapi bile baring, mate jd segar lak...

So, ni br je lps amik ubat batuk yg ade antihistamine to make myself sleep. hope dpt la tido coz kene bgn awal gak (10.30..huhu)..haishh..

P/s: dapat mc lg utk hari ni..yeay!!..

Monday, 15 June 2009

~Part 2 - My loooong journey of sickness..huhu

This post is the continuation of the previous post. Please read the warning from the previous post before you read this post. Thank you...huhuhu

___________________________________________________


I stopped at telling you guys that the clinic visit was on Thursday. Ok, so, on Friday, nothing really changed except for the worst. My tonsil hurt, and I couldn't really sleep. Owh, did I mention I lost 1 kg because I cudn't eat? 1 kg tuuu...gile ah hebat...hohoho...

Anyway, around 7am on saturday, I woke up from my almost sleepless night. I couldn't deal with the pain anymore, so I asked my mom to bring me a pain killer. She then gave me the last ponstan she took from my father's drawer. I went downstairs, eat 2 pieces of bread with milo o prepared by mak. Mind u, my tonsil still hurt. Then I feel like eating porridge, so mom asked neng to cook it for me. Around 45 mins later, the porridge was cooked and I was ready to eat.

Baru makan 4-5 suap, suddenly i felt my chest tightened. I have difficulty breathing but Alhamdulillah, I still cud breathe. I opened the front door and take a deep breathe in the open air. But, still, it felt really hard to breathe. At first I thought this was the side effect of my tonsilitis. Then I went upstairs, told my mom that I have difficulty breathing. I breathed like a horse, seriously. Then, my thighs started to itch. Tengok2, peha dah ada bintat2 kecik mcm kene gigit nyamuk. Then, tangan rase gatal, tgk2, ade bintat jugak. sekejap gile, kaki n tgn aku dh naik bintat yg sgt byk n cpt.

So, I figured out, I had an allergic. Ajak mak gi PUSRAWI terus. Mase mandi, tgk2 mate2 pun dah bengkak. gile ah buruk rupe time tu...huhuhu...Lepas siap terus gi PUSRAWI, jumpe doktor, and she said it was an allergic, might be due from taking the ponstan while I was still under other medications. So, the nurse gave me a hydrocort injection and some other pills and we went home and I slept about 3 hrs.

After I woke up, looked myself in the mirror...and...walllaaa...I was as beautiful as ever.hohoho...My face has returned to normal, no more swelling anywhere. Showed my eyes to my brother and sister, and they were quite shocked themselves...hehe..

So, as for today (Sunday), the tonsil still hurting and unfortunately my right tonsil has also been infected though it's not as serious as the left (yet!). I only have 1 more antibiotic for tomorrow morning, so guess I have to go to the clinic again to ask for more antibiotic.My fever is cooling down, but my head still spinning round. I'm currently lying on my bed with the laptop on my lap (duh!..name pun laptop..huhu) trying hard to stay awake so I could write this long journey of my sickness....

I wish I could get better soon as I have loads of work to settle before the opening of the new semester.huhu..Do pray for me... I seriously don't want to undergo any surgery to remove my tonsils...nauzubillah...huhu...

Dah tertido 8 kali dah sepjg tulis this entry. kesan ubat2 la kot. sori kalau byk tulis mrepek coz mmg tulis dlm keadaan x betul pun...ok, nk tido..later!

Sunday, 14 June 2009

~My looong journey of sickness...huhuhu

Warning!

I don't usually brag when I'm sick. Apart from I just don't like to brag, I also rarely get sick which means I have nothing to brag. So, if some of you think that I'm bragging out here, and u don't like it, feel free to leave this blog and mengumpat la di blkg nye. And for the rest, enjoy the moment of my sickness...hohoho...

____________________________________________________


As I said, I rarely get sick. The last time I remembered being sick was in Edinburgh. But it was only for one night stand..hoho. I just felt chill all of sudden in the middle of the night, and K Linda covered me with 2 thick quilts, I wore gloves and socks to sleep, and still I felt very cold (this happened in late spring or summer if i'm not mistaken). But the next day, I was ok and cud resume my normal activities.

Just like other normal people out there, I sometimes get headache, flu, diarrhea etc, but they were just a one-time-off kind of sickness and just lasted for a couple of day max.

So, when I started to get sick since last week, I did what I normally did, which was nothing..huhu...

It started with coughing and flu last week. Some of my officemates noticed the changed in my voice. One said, sengau but still sexy! (Kawan yang kate ok..bkn aku kate...aku kate kat dia "merepekla!", tapi jauh di sudut hati, aku mengakui kebenaran kate2 kwn aku itu..hohoho)....

The cough came together with phlegm. I never really knew how to bring out the phlegm, but sometimes when i felt it near my throat, I did the I-donno-how-to-explain-sound and try to push it out with my tongue and some other organs in my mouth.huhuhu. It didn't do me much good, but still better that letting all the phlegm stucked in my throat. Owh, I forgot to mention, I also had blocked nose and my hingus was yellow in colour.. eeeuuuww I know..hoho

So, since last Tuesday, my left throat started to hurt. I thought it was because the way I tried to push out the phlegm that i  accidentally wounded my throat. On Wednesday, I started to have difficulty swallowing anything be it food, drink or saliva. This affected my mood, but still tried hard to maintain, though I realized sometimes I accidentally slipped out few harsh words or put up my garang face. Hope my friends did not realize that, but if they did, I'm so sorry.huhuhu...

Fortunately, my cuti rehat for 3 days from Thursday to Monday has already been approved, so I don't have to act normal anymore.huhu. Around 7 in the morning on the next day, my mom asked me to accompany her to OU to buy Afiq's shoes, I agreed and I went back to sleep. When I woke up later at 11 am, I felt like having fever and a slight headache. I asked my Afiq to touch my forehead, he said "biase je,suam sikit je". I thought of telling my mom that I'm not going with her to OU but later changed my mind, kesian plak mak dah ajak and I love going to OU with her.

So, we went out, met Dude there and having lunch together. I ate my usual, bakso. I knew I wasn't supposed to eat spicy food as it cud hurt my throat even more, but who cud resist spicyness?? (No, I don't want you to answer this in my comment..huhu)...

At home, my headache became worst, and I felt chill all over. Told mak about it, she felt my forehead and knew that I already caught up with fever. She wanted to take me to the clinic, but being my rarely-get-sick-self and thinking that I'll get better by myself soon, I refused.

Menjelang senja...hoho.... my throat getting worst and my body felt ache all over. So my mom asked me another time, and this time I agreed, and after Maghrib we went to this clinic in Tmn Bkt Maluri (one that our family go since we moved to Menjalara when I was 5 yrs old). The doctor took my temperature, and he said my fever was quite high, 39°C. Then he checked my throat, and he was very suprised that my left tonsil are full with whitish ulcer. So, because of the heavy infection, he gave me a strong kind of antibiotic(dia la kate kuat..tatau la...hoho), and ubat2 lain i.e demam, selsema etc. I also got 2 days MC..tp x sure boleh tukar tak my cuti rehat that I've taken kpd MC ni..huhu... Once at home, I tried to see the tonsil myself, and yes...It was white all over..can't even see the normal pinkish surface.

Anyway, the visit to the clinic was on Thursday. I'll continue my journey of sickness in the next post... Till then!...hehehe

Tuesday, 9 June 2009

Jabuh ;)

New vocab currently used widely among us = JABUH...

Thanks to Axie for accidentally said Jabuh instead of Jauh. Semenjak seminggu lepas, Axie menjadi bahan kami. Everytime she tried to menjadikan aku bahan, aku sebut je our new magic word, automatically she couldn't even remember what she was gonna say. I like!..no...we like!...hohoho..

Jangan balas dendam Axie..Laughter is the best medicine per....hohoho...

;)

Monday, 1 June 2009

'Unsureness'



Again, not an entry to be understood... :)

_________________________________________________________


“I wanted to be scared again... I wanted to feel unsure again. That's the only way I learn, the only way I feel challenged.” - Connie Chung




“I felt very unsure about this match, to be honest. I had a bad feeling about it but what matters is how I play and in the end I was very happy.” - Roger Federer

_________________________________________________________



There are some things we do in life that we're unsure of i.e The decisions we made, the feeling we felt, the stuffs we bought and etc...

Different people feel unsure to different things. One person might be unsure of how she/he feels on certain situations/things but another person might be very confident and very sure of how she/he feels on more or less similar situations/things.

We usually confide in our closest friends on the things that we feel unsure of. The friends whom we entrust to tell our deepest fear,our weaknesses etc..


The sad part is, when the friend we thought understand that people are different on the 'unsure thingy', used our 'unsureness' against us, treating it like a joke, just because they are very sure on the same thing that we're unsure of and tell the whole world about it (exagerating...huhu).

Not sure of the reason. It might make the friend feel superior because at last, he/she has something to be proud of, unlike her friend who is weak for not having the confident she has. It also might be because she genuinely and innocently thinks that her friend was joking bout the 'unsureness' and so she thinks that it is a joke to share with other people. Or, simply because she doesn't understand her friend very well to know that she is actually giving out her friend's vulnerability that she's supposed to keep it to herself. Whatever the reason is,  she/he should better kept it  to her/himself just to honour the person she once called friend (if she has ever considered the friend a friend...huhu).

Just my 80 pence.. Later! :)

Monday, 18 May 2009

~TatauNakTulisTajukApe...huhu~





Swonok!!!...Dah habis marking exam paper!!...yeay!!!...150 papers je sumenye utk 3 codes.. mmg la mcm  sikit....tapi BIO paper kan, especially budak degree, kene  jawab esei, tulis 3 page, isik ade la setgh page je...tulisan mcm tulisan doktor...siyes pening...huhu.. Alhamdulillah dah habis pun...huhu...tp pasni bz je jugak lg... starting tomorrow until saturday ade kursus dkt Ilqam...dah la amal kawin sabtu tu....maybe trpkse dtg lmbat..hope cpt la habis...huhu...exam pnye meeting pun belum start lg... kene attend utk 2 program coz ajar bdk2 foot tech gak...sungguh mls...huhu

Lupe lak nk cite, sonok gak coz dah pegi perhentian for the 2nd time with my fellow colleagues..the trip was a blast...sgt fun n x cukup hari..huhu..mekaseh k anum, atiyyah n najua coz ikut kite gi bercuti...dah tensen dh pale hutak time tu coz x pegi lg brcuti lps hbs master...mekaseh gak kat kwn2 ayah yg mnjage kami dgn hebatnye kat perhentian n kelantan...mekaseh jugak pd jerung, penyu, nemo n sume ikan2 yg memunculkn diri ketike sy snorkeling... Len kali sy diving pulak yer...cpt sket pnut habis kursus!!...huhuh... Make skrg ini tgh melalui proses pengelupasan kulit yg hitam legam krn terkene sunburn (jgn risau, masih cumil...hoho)...

Ape lg crite eh..hurm...hari Jumaat lps sudah tonton Angel & Demon, sgt suke sbb lebey krg buku je....sgt suku bace buku itu compare to da vinci code..



Alar, ibu sudah panggil utk mkn mlm...Later!! :)

Sunday, 19 April 2009

Rezeki...~

Tadi pagi, dekat SMAKL, ade hari anugerah cemerlang. Kakcik terima hadiah utk PMR last yr.Setiap kali ade hari anugerah cemerlang smakl ni, mesti aku akan teringat conversation aku dgn ustazah sofinaz.

This happened 10 years ago in 1999. Few days b4 hari anugerah cemerlang that yr (I was one of the receivers utk hadiah PMR - 8A je, Bhs Arab kantoi..huhu), my friends and I was helping in the preparation for the event. CIkgu cikgi pun ade skali doing their stuffs on the stage. I felt sedikit tidak puas hati because all the years before, students dapat hadiah piala yang ade tulis nama sndiri. But that year,we will be getting a thesaurus dictionary instead. Mase tu, tah nape, sangat soka la kalau dpt piala, ye la...ade name, leh tayang kat rumah or kat org or sape2 (tgk..niat pun dah tak betul).huhuhu

So, I walked up the stage where Ustazah Sofinaz and some other teachers buat keje diorg. Borak2 kosong 2-3 minit, then tanye dekat Ustzh Sofinaz nape this year tak dpt piala mcm senior2 dulu. Nape dapat buku je?Then aku bebel2 la kat dia, aku suke piala sbb bla bla bla bla....

Ustazah pun cakap, "Nadiah, rezeki orang lain2. Rezeki senior2 dulu, lain, awak lain. Kite kene redha dgn ape Tuhan bg dekat kite, bersyukur..."

ha..kan dah terkedu aku time tu... bukan tak tau konsep rezeki ni, tp kadang2 bile kite nk sgt satu2 bnde tu, terlupe jap..setan pun time tu sah2 la menghasut je kan, tu terkuar soalan tu kat ustazah...huhuhu..

Tapi mmg betul pun cakap Ustazah...sampai sekarang, I'm still using the thesaurus....dah 10 thn tuuu, cantik lg cover dia...bergune tul...adik2 kat umah pun leh pakai...kalau piala, msti aku x pdulik dah dgn bnde tu after 10 yrs...huhu..rindu tul kat Ustazah Sofinaz... (bkn ko eh pnut..hehe)

So sekarang, wpun still ssh nak menerima kenyataan n sentiase tak puas hati, tp dah kuat sket igt yg rezeki org lain2, x same, n mungkin lmbat or cpt dr org lain... Pape pun aku doa, rezeki aku n family sentiasa murah je slalu... Amiinnn...

p/s: Bile la nk jadi kaye ni??...haiisshh... ;)

Thursday, 9 April 2009

I'd survived one semester!!!

Yeay!!!... x sangke dah mengajar for 1 sem... tot I couldn't last even a day...but i proved myself wrong ..yeay!! congratz to myself..hehehe...


However, my workloads are piling up each day... I have yet to start marking all the lab reports, tests, quizzes and the assignments. And i have to finish them fast as the exam is going to start on the 20th and both of my papers adalah dlm bulan april. Pastu gatal nak duit lebey, amik job examiner utk kolej luar yg twinning dgn uitm lg. pdn muke diri sndiri... huhu...

Anyhoo, I'm going to miss my students in both classes as they gave me my first experience teaching here in UiTM. I hope all of them do well in their becoming exam. Did give them more than enuf tips already. huhuhu...

Can't wait for the 1st of may coz nk pegi perhentian 4 the 2nd time with K anum, atiyyah n adib, my fellow colleagues. Hope the trip will be great and as memorable as my first trip to perhentian 4-6 yrs ago with yah, amal n faisz.


Got test papers to mark! Later peeps!! ;)

Monday, 6 April 2009

All of a sudden, I miss........ :(

Warning: This is not a post to be understood. Don't ask! :D

_______________________________________________________________________________________


It never occurs to me that when our life has come to a certain stage, things will be different. Very different. The changes in the status of our life also results in the changes of our relationship with people around us.  We might either get closer, which is good, or  we might slowly become stranger with certain people, which is not good at all.

And at this point of our life, we suddenly wish for something that we knew is not only impossible, but also, forbidden. Yet we still wish for that something to happen, even just for a little while.

I'm not really asking for anything to change. I'm content with my current life. It just that sometimes, I miss...... haish...

Later! ;)

Sunday, 29 March 2009

I'm engaged...huhuhu

"Spouse:  someone who'll stand by you through all the trouble you wouldn't have had if you'd stayed single". ~Author Unknown

_____________________________________________________________________________


So sorry for the long pause (not really sure to whom I'm apologizing to..huhu)

Loads had happened within my blog-hibernation-period. But the most significant might be my engagement day that was held on 7th March 09. DON'T ask me when is the big day coz we have yet to confirm on the date, but it will be next year for sure, insyaAllah....

I've uploaded some pics of the day on my friendster. Feel free to browse 'em through...

To my very good friends since Hi-school who came on that day - Yah + Abg Pic + Rania, Amal, Sue, Dawat, Pnut, Shidah, Dian,  Sare and all their husbands n BFs, thank you so much for being there..muaahhhzz!!

Same goes to my good friend from UM, Ziera, Fazli, & Adli, mekaceh byk2..hehe...

Dude's friends, who happened to be mine as well (as we were from the same college in UM - my juniors of course) - Pijang, Acot, Fatah, Din + gf, Dayat n Usop (hsemate Dude), thank you.

My neighbours since 5 yrs old whom I heart so muuuccchhh, Luqman, Shafiq n Akmal, and to their parents , terime kasih byk2 for your presence... (MIA on that day - aizat rosedi..hhuhu)


Sdare mare yg sangat ramai n x leh nak disebut sorg2 coz ramai, time kasih byk2 jugak...
And to all, Do pray for my happiness...tq, ;)

p/s:sorry to those yg tak tersebut name....sile jgn marah...huhuhu

Monday, 2 March 2009

Terharu..hehe

Yah ...

mase kat rumah ko dgn amal kelmarin, terharu gile bile ko cakap

"mamat tu lg sorg, kalau la membunuh tu tak berdose, lame dah aku bunuh dia".

hehehe...terharu btul...hohoho...tq..tq..tq.. :D

Friday, 20 February 2009

Flat di shah alam untuk disewa... :)

UPDATE: TELAH DISEWA (2010)

uit uit kawan2!...

Walaupun tau blog aku ni bkn ade pun org bace, tp tetap nak iklankan....

kalau ade korang or kwn2 korg nak sewa flat kat shah alam seksyen 18, 3 bilik, tingkat 1 je, rm 600 trmasuk maintainence fee, masuk bln mac, bg tau le aku eh. pas kan kat kwn2 skali...hehe...

Later!

Tuesday, 17 February 2009

Aku dan kerja-kerja-kerja-kerja (plural)..huhu

"I have never liked working.  To me a job is an invasion of privacy".  ~Danny McGoorty


_______________________________________________________________________________________

12:33 am - still doing my works. i.e. editing & understanding the notes. tp x paham-paham jugak.

Esok ade test BIO564. sudah meng'book' mizah & atiyyah utk tolong same jage dlm DK Alpha. Alhamdulillah. tak perlu prepare notes utk esok. Malam esok, baru akan terkocoh-kocoh siapkan utk kuliah Rabu. argghh.


Kelas BIO100, 2-3 jam jugak esok. But I only manage to prepare 30 mins of the 2-3 hrs lecture. Gelabah? Tidak sgt.Sudah biase.huhuhu.

12:40 am - 7 minit sudah terbuang. Teruskan membuang. Atau insaf. aku memilih yg pertama. Ouchh...

Monday, 16 February 2009

Short term goals~

"It's a strange thing, but when you are dreading something, and would give anything to slow down time, it has a disobliging habit of speeding up". ~J.K. Rowling, "The Hungarian Horntail," Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000

__________________________________________________________________________________________


Besides menjadi seorang penangguh yang pakar, I'm too an excellent time waster. Because of my great skills as a time waster, there's a lot of things that I should be doing but havent done anything about it. I'm happier doing things that I should not be doing now such as writing this post.

Anyway, my short term goals are to:


  1. Finish my notes for at least two weeks of lecture (I only have 4 slides for tomorrow lecture).

  2. Read my students' first draft of their thesis.

  3. Mark the tests and quizzes.

  4. Finish my SLT and LO for BIO564 and BIO100 (dont ask me what these are. You don't really want to know and I don't feel like explaining anyway).

  5. Try to produce a paper from my Master thesis before June so that I cud send it to some local journal to be published (Thanks to Dr Rosli Hashim for giving me the idea even I'm not sure I would be able to submit that in time (or not going to submit it at all..huhuhu)).

  6. Be able to come out with an idea on what to do for my short research for confirmation purpose before July this year. Again, Dr Rosli Hashim has already given me an idea on what to do but havent had the time to read or search for materials. (Yes, I have a plenty of time, but I've wasted most of it..huhu).

  7. Shop for some plain and cheap curtains to match it with the bed sheet for my engagement day.

  8. Be able to help my mom with the hantaran (she already finished most of it anyway).

  9. Hope my OD will disburse soon so I could hand it to my father to be invested in his Bank Rakyat account.Then I can make another OD to pay off all the deposit and lawyer fees for my Shah Alam flat.


I know there's a lot more to be done. But can't really recall it now. Ini pun dah banyak...errkk..not sure where to start.. erm..hari Ahad cerite ape ade eh?...haishhh....

Later!! ;)



Sunday, 15 February 2009

Penangguh...huhu

Saye berase kecewe dgn sikap saye yg sangat pemalas. Sangat banyak kerja untuk di buat, tetapi, saya malas hendak mula. Saya kecewe kerane saya tidak pernah berubah sejak zaman persekolahan lagi. Bertangguh kerja adalah kepakaran saye. huhuhu... Biarlah...nanti saye cube lagi untuk berubah...(hurm..tgk tv ok jugak ni....haishhh) ;)

Thursday, 29 January 2009

Badminton day out...hoho

Hari ni merupakan hari yang sungguh sihat bagi aku. Selepas 87 tahun tidak bermain badminton, petang tadi, aku, dude, kakcik dan Afiq telah bermain badminton di dewan komuniti belakang rumah aku. Bayaran untuk sewa court adalah rm8 sejam. Kerja-kerja menempah dewan, telah diserahkan kepada Dude...huhu

Sebelum saya terlupa, saya ingin meminta maaf kepada Yah... Betul, selain daripada kerana kau bekerja pada hari ini (aku cuti, dude amik half day..hoho), aku adalah segan utk mengganggu ko pada hari weekdays kerana aku assume (ye, ko x ske aku assume), ko perlu memasak atau menjage anak...hohoho..sorry ye yah...hehehe

Penat nye membuat ayat begini... ok, so, we booked the court for an hour from 6pm - 7pm. The court next to us was used by Cikgu Kuzailan, my primary school teacher. He, obviously la x kenal aku, lg pun mmg dia x penah ajar aku. But he looks just like before (except some excess fats on his stomach..hoho).

I found out that this game couldnt help me lose my weight. Ye lar, even the shuttle cock jatuh at my side, dude of afiq or kakcik yg kene ambikkan. Malas nak bongkok..hohoho..First 10 minutes, dude asyik kene marah je..sian awak eh...ye la..sape suh bg depan bile sy kat blkg, or bg blkg bile sy kat dpn..matila saye lari2 byk nnt...pastu bg kat side lain...tensen je...hohoho...

After and 30 minutes playing, ayah datang melawat, just tgk2 for 10 minutes, then dia kate boring, dia balik..hohoho..


Ape pun, today was quite fun. Suke partner dgn afiq coz i just laughed all the time. Lame dah x main dgn adik2..hihi.. Tapi tula, becoz dah lame sgt tak main...gile sakit tgn kanan aku..keras dah...angkat gayung pun trpakse letak balik... hohoho...luse tulat, elok le tgn ni...hope ade kesempatan main lg....next rabu ok yah??..jgn le marah2...hehehe...

Later!

Tuesday, 27 January 2009

Time heals all wounds???? ...~

"[I]t becomes increasingly easy, as you get older, to drown in nostalgia". ~Ted Koppel

________________________________________________________________________________________

When people say that time heals all wounds, do they really mean it?? Have they truly experienced it? Do they really know how much time exactly we need for all those things to heal? (If they could ever be healed).

Or, maybe the saying was told just to give everybody hope that time could heal even if it couldn't.

Because if it really can, why do all the things happened many many years ago, feel just like yesterday? and why does my heart still ache?....

I wonder.. :(

Happy Belated New Year 2009?!?....

"Though no one can go back and make a brand new start, anyone can start from now and make a brand new ending". ~Author Unknown

______________________________________________________________________________


My first post for 2009...huhu

Been very very very busy that I haven't had the chance to wish you all Happy New Year...so, here goes , Happy new year everybody!!..hehe

For the first time in my life, I've made a list of goals to be accomplished within this year and some, within 5 years. I've never made any goals before, so when I finally did, I was really surprised that I've made a 2 pages list of goals. Baru aku sedar banyak gile yg aku nak dalam hidup...huhu.. Already started working on some even though not hard enuff, but hopefully everything goes ok...huhu...

2009 is going to be a very busy year for me....Baru mula lecturing, so everything sangat kelam kabut lagi..esok pagi nak kuliah, malam tu baru nak wat notes...kerja2 lain yg mrepek lagi yg saje2 nak nyusahkan lecturer, wat 2 sets exam questions lagi ..mrepek gile ar soklan...free free je sume students pass this sem...hoho..., nak pikir pasal research utk theses undergrad, research utk diri sndiri nak konpem....waaahh..sgt banyak nyeee...huhu


kelam kabut kelam kabut pun, sedar tak sedar, dah ngajar for 4 weeks dah...10 more weeks to go before all the students sitting for their final exam... gile ah aku dah start ngajar...perangai still budak2 mcm dulu...bile nk brubah tatau le...huhuhu...doakan aku jadi GLN eh kwn2... (Great Lecturer Nadot) .. :D

Anyway....till fingers meet keyboard again...dah maghrib dah...x nampak pun solar eclipse...huhu...okai2... Later peeps!