My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Monday, 28 November 2011

Nadude's Coffer

 

Howdy!

Selamat Tahun Baru to all...
Happy gile dapat cuti Isnin..
Lagi 2 weeks cuti lagi sempena ulangtahun Sultan Selangor..
best best...hehe

To all readers, followers, friends and all, I would like to invite you guys to my online store (chewah), Nadude's Coffer, which currently menjual baju2 plus size (sedar diri...hoho).. korang boleh la click on the image above. ada yang jugak yg boleh dipakai oleh preggers i.e code CD01 & CB03... yang kod CB03 siap bley digunakan oleh breastfeeding mommies sbb ade zip tgh2 di bhgn dada and can fit from UK14-UK20

Banyak lagi baju yg boleh dipakai for those yang bersize UK26.. Harga sangat berpatutan (chewah lagi!)..kire lepas duit minyak & parking & pegi pos & makan la bile ambik baju2 ni..heheheh

So, do feel free to visit Nadude's Coffer k.

Later!

Tuesday, 15 November 2011

Homst TTDI

Date: 26th Oct 2011
Venue: Homst Tmn Tun Dr Ismail (Chinese Muslim Restaurant)

On that particular day, rasa nak makan soft shell crab with salted egg sangat membuak-buak. Ni gara-gara penangan masakan soft shell crab ni kat Tasik Indah, Shah Alam. Siyesly agak marvellous! <-- not sure sbb mmg sedap or sbb Sarah blanje... (dapat balik KWSP 80K tuuuu...)

Anyway, sbb teringin sgt, tp malas nak pergi jauh, aku pun google2 la restaurant chinese muslim yg dekat2 area kepong, damansara etc.. ade a few kat sg penchala, kota damansara etc tp yang ade masak soft shell crab with salted egg adalah di Homst, TTDI...seb baik dekat... so at around 6pm, dude and i gerak la ke ttdi.

Sbb dah agak lame pergi ni, dah agak2 lupe nama makanan yg kitorg order..tp lebey kurangnye adalah spt berikut:

Teh tarik for Dude, and sirap bandung soda (soda gembira) for me

Kung Po Beef

Homst Beancurd - x igt exact name.. mcm tu la lebey kurang

Kailan ikan masin

Soft shell crab with salted egg (masak dgn telur masin)
Verdicts:
  1. Drinks - sbb amek air yg bese2, so ok je..tp aku mmg ske soda gembire..so, best!
  2. Beef kung po & sayur kailan ikan masin - macam biase je, ok je nk mkn lg...
  3. Sad to say, the soft crab didn't meet my standard...huhuhu...dia ok je.sedap, but a bit too dry and ada rase hangus sket..not sure dia terhanguskan kitorang punye or mmg itu cara masak dia... Tapi sbb dah makan kat Tasik Indah a few days before and asyik terigt-igt soft crab sane, so bile mkn sini, x lepas lg la rase mengidam tu... Tp kalau dtg sini lg, i'll try udang masak salted egg plak... mungkin terhangus je kot mase aku gi sini...
    ( Anyway, Hj Sharin Low punya masakan udang with salted egg (not sure diorg ae soft shell crab ke x), sila cube ye... dia tak kering sangat n mcm ade kuah2 sket..mmg marvellous!)
  4. Homst beancurd - Awesome!.. I love it!.. not sure how they made it, but the inside is soft and ade rase mcm campur dgn ikan sket.. This, I would buy over and over again!..hehehe
Conclusion:

Dengan price range yang sederhana and mampu milik (hehe), worth untuk datang. Ada banyak menu leh cube. Jemput lah!.. hohoho

Later! =)