My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Thursday, 29 October 2009

My one and only October post...huhuhu

Before October ends with no entry, 'd better write one, just for the sake of posting at least one entry per month...huhuhu

This month is not so okay. keje sangaaattt banyaakkk... tapi nasib baik sempat juge berpoye-poye sehari berkaraoke bersama pnut,yah,amal,fura,shidah n zeila yang disayangi..hoho.... tu utk sambut fura yang bakal ditebuk tupai this saturday (ke sunday?) (tak tau la kalau dah ditebuk awal2...hoho)...

weekend baru ni plak, pegi taman negara, wat keje (sikit) n main2 (banyak2), tengok2 kot ade research yang I could conduct over there. It was kind of fun, altho tak sempat nak gi canopy walkaway etc, but the place is nice, peaceful and different (in a good way) from the peacefulness yang kita dapat di pulau. But overall, I prefer island more coz x kene gigit pacat n dpt usha mat saleh or mamat2 lain berbadan 6 pax...hihi..

Tapi pikir2 balik, ok gak hutan coz x la hitam legam kene sun burn n sejuk la gak kalau duduk je dgr bunyi2 binatang etc...haish...I love both la kesimpulannye....huhuhu

So sekarang, as in, NOW, banyak gile keje need to settle by tomorrow. Tapi sebab ade 2-3 keje, so pening nak settle kan mane satu, so I decided to play 'ulat gedik' (computer game - name given by kak mas) je la pasni..hihi...

Later!

Monday, 5 October 2009

Mekaseh to those who came... :)

Baru habis kelas.... fuuuhhhh.....tapi keje lain byk je menanti...rase mcm nak balik awl lg, tp mcm x leh...hadoi ai...


Anyway, last saturday I did a small makan-makan utk kawan2....tak tersempat nak ajak sume, mostly suh tolong pas2 je..so, I apologize for those who intended to come, but did not do so kerane segan sy tidak menjmput...takpe2...majlis on January, InsyaAllah,akan ku jemput....


kepade yg datang, mekaseh byk2 sgt...especially yg lame tak jumpe dan mmg tah bile la akan jmpe lg....rindu bangaaattt...



So, my thanks goes to.. (chewah!)...




  • kwn2 hi-skul ku yg tersyg sue+taufik, shidah+hubby, sare, ros+hubby+baby,zeila,juju+fiance,amal+hubby &pnut...

  • kwn2 skolah rendah (jiran2 ku) aizat n bob (juge merangkap kwn hi-skul tp sbb korg dtg dgn kwn skolah rendah, akmal, yasin, luqman, aiman...

  • opismate2 ku yg kerepek k anum+anas, K mas+shamin, mizah, adib, K tina+a zam+anak2,aishah n kwn2 kustemnye....

  • kwn2 kolej kat UM fakhrul, hafiz, daus, fara+faiz+bb,ziera+fazli+bb..

  • kwn2+snior2 edinburgh cidud+atiq,K lily+abg bakhtiar+faris+farisya,K lin+abg mail+adam+aishah....

  • dan especiallly, buat dia yg jauh di perantauan, DUDE...hohoho..


Rasenye dah sebut kot name sume yg dtg....ade trtinggal, ghoyak deh...hehe...mekaseh byk2...windu gile ah sume org...sonok dpt tgk muke sorg2...wpun kat lembah klang je mostly, sethn skali pun ssh nk jmpe...haiishh...nsb bek dpt jmpe gak..hihi


ok ok, kene gi zuhur..nk masuk asar dah..terpakse sekali kan..tak biase la wat mcm ni sbnrnye...hohoh...daaaaaa

Friday, 2 October 2009

Sangaaat malas

cita-cita aku untuk menulis blog at lesat once a month tidak tercapai setelah september pergi tanpe ape-ape post....

Menulis hari ini pun, hanya sekadar utk mengisi entry bulan oktober. entah bila la akan ade pos lg lepas ini....huhuhu

Belum terlambat lg rasenye for me to wish you people Selamat Hari Raya. I apologize for any wrong doing sepanjang kiter sume berkenal-kenalan, kalau ade yg terase hati dgn kate-kate aku yg kadang-kale tak mempedulikan perasaan org ini, mahapkan ye....aku tidak sengaje (alasan!)

Anyway, raya was okay. 2nd day raye was supposed to be the most fun but due to my unstoppable sneezing, I couldn't enjoy it much. haishhh... tapi yang paling seronok adalah dapat bercuti selame 10 hari.

Dan hari yang paling tidak best adalah apabile terpakse bekerja semula slps bercuti 10 hari dan until today (thursday - 4 days after the long break), I'm still not in the mood to work. I almost did nothing these 4 days.

As usual, I have tonsssss of work.seriously, this time mmg banyak. tapi, satu pun x dpt sentuh. atr kerje yg penting yg kene sentuh tp tak sentuh lgsg lagi adalah:

  1. Research Paper to be submitted before 30th of October for the conference in Sarawak in November.

  2. Reading my students 4 project proposals and 3 project papers - the sem is ending soon. harus cepat!

  3. marking all the lab reports especially biochem coz kak yan dah mintak. adoi ai...

  4. Settle the curriculum review by next week.

  5. Prepare things to go to taman negara on the 23rd.

  6. Visit Sg Dusun Wildlife Reserve where my students are suppose to conduct their final year project (mine as well if i get the grant).

  7. Buat answer scheme for BIO 566.

  8. Dan sgt byk lagi - tp x larat dah nak list...haiishhh...


Kenape sgt teruk kemalasan aku nak wat keje ni....Doakan aku rajin eh kawan2...siyes teruk gile ni.... got to go...ade tetamu... daaaa~