My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Wednesday, 28 July 2010

Diving with Dude, Zeila & Fura!

ye...setelah dekat 2 bulan pegi & balik dr perhentian, time dah bukak semester ni la, baru nak update cerite pasal ni (sbb dah dimention dlm album di facebook, akan cerite..haiisshh)...

sebab dah lame berlalu, make sebenarnye, igt2 lupe gak ar byk bnde jadi...tp aku akan cube ingat n yg tak ingat tu, ku cube ar buat cerite tokok tambah sket ye..hohoho...

Anyway, agak byk gak dugaan before nak pegi tu, ye ar, sebulan nk pegi baru nak book, nak pegi cuti wesak jumaat, sah2 ar full, nasib baik, dgn pertolongan kawan ayah kat tganu, kitorg dpt gak bilik kat coral view (lagi..haiishh), dan gi 4 hr 3 mlm, dr 27/5 bertolak mlm naek bas, smpi la 31/5 smpi ke medan putra kul 4-5 pg mcm tu..

Sebelum kitorg pegi, kitorg bahagikn tugas..aku uruskan sume bnde kat perhentian tu, zeila uruskan tiket bas, fura mcm takde keje so kitorg suh dia jd photographer, tu pun bising..hohoho..and dude, tugas dia special, jage aku...n fura la kot..hohoho...

Kitorg gi naik 2 bus lain2 coz penuh..aku nak sani, zeila n fura naek CEPAT express, dorang bertolak dulu..kitorg smpi kul 5 lebey pagi kat kuala besut, bus bdk2 ni, merepek, wpun naek CEPAT express, tapi mcm sipuutt, pukul 8 lebey pg br smpi, sian dorg lame gile dlm tu..tobat tanak naik CEPAT dah, sanggup lagi nak SIPUT express kalo ade..hoho..

So, dlm kul 9 pg, naek bot ke prhentian, tak smpi sejam smpi kat pulau, check in, n kitorg dpt bilik yg atas skali, siyes mmg tercungap2 gile ah..lg rele dok atas tanak turun2 coz nnt kene naek balik....dah kemas2 berehat jap, kitorg trn bawah, gi kat Pro Diver shp..

Jumpe dgn Michael & Ann (owner). dude n Fura berkenalan dgn Harun (dr turki), diorg punye instructor. Aku n Zeila lak jmpe abg Za yg bawak kitorg  diving utk 5 kali kot. Abg Za mmg hebat & terbaek la..hehehe...

Siyes, sepanjang diving gile banyak marine life yg kitorg jumpe. tapi for the first 2 days visibility kureng gile especially dekat kapal gula yg karam tu, terpakse beromantik dgn abg za.hohoho..aku nak update name spesies2 yg ku jumpe sbnrnye.tp x bawak lak buku log..tpbnde2 yg kite tgk dalam tv spt 2-3 spesies ikan pari, shark, hammerhead, moray eel dgn cleaner fish yg tgh bersihkan mulut dia (mcm dlm cite shark tu), sekumpulan squid, trigger fish memang ade lah. comel2 sume...hehe..

rase rindu nak dive lagi walaupun agak gelabah sbb buoyancy hampeh gile..hohho... sian abg za nak kejar kitorg..dia tarik turun bawah, zeila lak ternaik atas..gilir2 kitorg susahkan dia..suke!..hoho..

fura n dude pun slamat dapat lesen diving diorang.tahniah!..walaupun fura ala2 cukup makan je sbb asyik blur dpn harun.mungkin kerane harun hensem kot..hoho


yang best lagi (biase je sbnrnye), jumpe dengan fahrin & adi putra (dgn isteri dia), tapi fura dan tukarkan name adi putra kpd raja petra..hohoh.. fahrin kitorg dah amik gmbr awal2 dgn dia..so ku tringin sgt nak amik gmbr dgn adi putra sbb ku mmg minat sgt kat dia. tapi mase kitorg diving, fura lak dpt, so dia jeleskan la kitorg slame kitorg kat perhentian yg dia dh amik gmbr dgn raja petra.. tp siyes, rezeki gile, dlm bot perjalanan balik ke kuala besut, bot singgah kat teluk adlam amik penumpang lagi, naiklah dia n bini dia n bbrp kawan dia..gile ah... siap berborak tu, n mcm biase, aku la yg byk cakapnye dgn dia psl diving la, area best dll (x sempat nk tanye psl karier lakonan, mahupun gosip psl artis lain). fura lak tanye pasal fahrin dkt dia..haiishh...heheh...

so smpi kuala besut, kitorg pun amik gmbr dgn dia n bini dia. then kitorg tunggu kat surau smpi bas smpi...make tamatlah riwayat kami di perhentian...hohoho... yg belum penah gi pulau, sila la pegi..cantik2 pulau kat malaysia ni, redang ke, tioman ke, sume ade keistimewaan masing2...tp hati aku terpaut kat perhentian maybe sbb dia agak laid-back sket...tp best je yg lain pun..jemput ye...hohoho

Later!

2 comments:

B|ithegal said...

Ye!! Sgt lambat ko update... grr..

nadot83 said...

bz bz bz..hehe