My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Thursday, 10 April 2008

~ Emo 2 ~

"Hating people is like burning down your own house to get rid of a rat." ~Henry Emerson Fosdick

_____________________________________________________________________________________

Kite benci dia..

Kite tau, 'benci' tu macam sangat tidak patut dan mungkin kite 'tak suke' je.

Tapi, sekarang ni, mmg kite susah nak bezekan antare 'benci' & 'tak suke'. jadi, sebab perasaan yang kite rase ni, sangat-sangat kuat, kite simpulkan yang kite benci la dia. Best tak kesimpulan yang kite buat? heee


Kite tak pernah sangke akan jumpe orang macam tu dalam dunia. Selame ni kite pikir, kite orang yang paling teruk. Kalau nak tau betape teruknye kite mendescribekan diri kite sendiri, silalah lawati friendster kite & tengok dekat part 'about me'. Macam tu la teruknye kite rase kite ni.

Tapi, betullah kate org, jauh perjalanan, luas pengalaman. Dan daripada perjalanan berjalan jauh ni, kite dapat jumpe bermacam-macam jenis orang. Dan buat julung-julung kalinye, kite sangat bangge, sebab akhirnye kite tahu, kite bukanle orang paling teruk yang wujud dalam dunia ni.

Betul, kite memang ade kelemahan banyak sangat, dan orang yang kite benci tu pun, ade kelemahan dan kebaikan dia jugak. Tapi kite memang cube supaye kelemahan diri yang kite ade, tak menyusahkan orang lain sampai boleh diungkit-ungkit. Biarlah keburukan yang kite ade, kite sendiri je yang susah dan tak libatkan orang lain.

Tapi kite tau, kite ade jugak selalu menyusahkan orang lain. Dan kite cube jugak untuk menebus bende tu dengan cube membuat ape yg kite boleh buat supaye orang yang kite susahkan tu dapat jugak merase senang dengan ape yang kite dah buat.

Tapi orang yang kite benci tu tak macam tu. Bagi dia, baik dia pikir tentang hal dia sendiri daripada pikir masalah remeh temeh dengan orang lain. itu bagi dia la..

Kite kalau ikutkan tak kisah dengan pemikiran macam tu. ye lar, pasal nanti mati pun kubur lain2, sorang-sorang je. Kalau ikutkan hati semua orang pun, kite rase, sape la larat nak menjage hati orang sangat. kalau boleh semua orang nak jadi selfish. Ape2 yang dibuat, yang ade, untuk diri sendiri je, bukan untuk orang lain yang takde kene mengene.

Tapi, kite tau, kite tak leh buat macam tu. Sebab kite hidup dalam satu masyarakat.Kita hidup dikelilingi manusia lain. Kite bukan hidup sorang-sorang. Jadi, tak kisah la ape keburukan dan kelemahan kite, tanggungjawab kite untuk orang sekeliling kite yang hidup dekat sangat dengan kite, mesti la kite kene laksanekan.

Tapi lagi, tak semua orang faham tu. Kite nak bagi tau orang itu, kite rase, die dah besar & sepatutnye faham la tentang konsep hidup dengan manusia lain. Kite nak bagi tau dia dan bagi contoh untuk fahamkan dia, nanti die kate kite ungkit. Jadi kite kenela diam kan aje dan bile dah lame-lame diam, mule la kite rase makin benci, kite makin emo, kite carik kawan2 satu kepale dan cakap pasal die (mengumpat le tu) dan akhirnye, kite tambahkan dose kat diri kite sendiri. Die best je hidup tanpe pedulikkan orang, kite yang pening pikir pasal dia.

Benci betul perasaan yang kite ade sekarang. Kite rase dia sesuai duduk dalam hutan supaye dia tak payah jage hati orang sekeliling. Itu pun kalau binatang tak de perasaan jugak la.

Dah le. Bertambah emo kite nanti. Dah la kite ponteng pegi zoo hari ni. Ape-ape la kite ni.Malas sungguh. huhu. Ape pun...satu bende kite tabik toing toing kat dia.. DIA PANDAI BERLAKON.. kite jeles sbb kite nak pandai berlakon jugak...huhuhu

Merepek la kite ni..hurm...

8 comments:

lem de vander said...

kau emo...

die berlagak cool

aku emo

die konon cool

sume emo

maka minumlah redbull?

hehehehe


tajaan bersama the emos and redbull

nadot83 said...

waaaahhh

ko mmg sangat kreatif.....hoho

tp..redbull sini x sesedap redbull malaysia...huhu

Kak Linda said...

hui hui..

teringat2 pesan ayah (yg maybe jugak motto hidup ayah kot): 'HIDUP JGN MENYUSAHKAN ORG, NANTI DIBENCI ORG'....huhu...

Dot, akak menyusahkan dot tak???...huhu...

nadot83 said...

Nak kene tampo K linda???!!?

Mane ade akak nyusahkn saye, saye nyusahkan hidup akak slaloo ade la...hohoho..

=)

Kak Linda said...

Dot...tetiba akak ada hobby baru...entah kenapa asyik2 visit blog ko je...hehe...

nadot83 said...

hehehe...

tahu le kene pakse dgn saye...

tak yah le perli kan...

alar..seminit je...nak testing software...

huhu..mekaceh..mekaceh...hohoho

nadia said...

hi dot.saje je nyibuk kat sini.hurmm...saba ekk jgn emo2 sgt. rindunye kat nadot :)

Awak said...

Rambut sama hitam (except dia dye caler lain), hati lain2...bawa bersabar jer la k...dah xlame dah...miss u lots...muahzz