My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Wednesday, 7 March 2012

Rumah Sewa Shah Alam

Sayu je bila tenant untuk rumah Seksyen 18, Shah Alam aku nak pindah dah hujung bulan ni sebab isteri dapat kerje jauh. Mana tak nye, dah 3 tahun tepat (Diorang masuk April 2009) Own & kawan2 sewa rumah aku, dari diorang mula dapat kerja di Shah Alam. Then last 6 months (lebey kurang), yang lain keluar dan Own & isteri yang baru berkahwin teruskan untuk sewa kat situ..

Walaupun sayu, life goes on...hehe.. Walaupun diorang bagi tau tak sampai sebulan (suppose kene 1 month notice la kan), tapi disebabkan diorang baik, aku ok je..Diorang bg tau on Friday..so ptg tu dalam pukul 3 aku iklankan dalam mudah.my, pukul 4pm dah publish, pukul 4.05pm dah ada orang call tanye2... Gile hot spot la area ni walaupun rumah flat je..

By Sunday je, dah lebeh 20 orang kot call/msg bertanyakan rumah tu, dan Alhamdulillah rumah tu dah dapat penyewa, dan bakal penyewa adalah kawan aku sendiri, rumet mase 1st year kat UM. Risau gak sebenarnye bg kwn2 or family sewakan...ye la, takut ape2 hal jadi, kite tak tegas nak bertindak... aku suarakan gak kerisauan kat dia..tp dia mintak dipercayai & sepjg yg aku tahu, dia pun ok je..so hopefully takde la benda2 buruk jadi..Nauzubillah...

Rumah Putra Perdana pun Alhamdulillah dah dapat penyewa yang mula pertengahan Februari hari tu. Grill tingkap baru pun dah siap. Alhamdulillah. Tenant siap cakap, kalau nak jual, bagi tau la dia dulu, dia terasa macam nak beli. tatau la mase depan, but for the time being, tak ada perancangan nak jual. Dah la baru dapat last year. Biarla jadi sumber cash flow aku buat mase sekarang...

Harap kalau dapat beli rumah ketiga nnt, dapat la aku pilih rumah & area yg elok untuk menambahkan cash flow lagi... InsyaAllah...

p.s: jom same2 tambah aset jom.
p.p.s: Sekarang tolak gaji zakat untuk gaji UiTM je.. kene tambah la tolak gaji untuk rumah sewa pulak.

7 comments:

tuanbri said...

power ...

Tahniah!

Nadot said...

TQ Tn Bri!!!!

TQ tolong settlekan rumah putra perdana tu last year

Jasemu sangat dikenang!!..hehe..tq ye =)

amal latiff said...

Go Nadot Go..jom tambah rumah..

wahh, Tuan Bri comment blog Nadot...
i loike.....aku peminat no 1 dia kut..huhuhu

Nadot said...

tq Amal.. chaiyok pd kamu juge!..kite same2 buat ye...

ko takde blog, camne Tn Bri nak komen..cepat wat blog psl rumah plak.. hehehe

amal latiff said...

haha..saje je gurau2 petang..
well akan diusahakan...

east said...

dot share la camne proses nak beli umah..kitaorg tgh plan2 ni huhu

Nadot said...

Amal:..aku gurau2 senja gak..hehehe..nnt kite TT eh.. chewah!
steamboat desa park jom weh =)

East: org umah lelong je..bkn umah betul utk duduk..nak beli atas orang subsale pun org tak reti..nnt org pos entry mane org blaja dulu mase nk bli umah lelong n umah subsale.. eh.. =)