My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Tuesday, 27 March 2007

IELTS, Scholarship dll...huhu

" The elevator of success is out of order. You'll have to use the stairs...one step at a time" - Joe Girard


_____________________________________________________________________





Uish..lame gile aku x menulis dlm blog ni...even though byk je bende yg aku perlukn pendpt korg 2-3 bln kebelakangan nih...tp rase mcm x patut tulis...huhu



mane nak start ek...dlm bln pose last yr, aku ade gi interview utk scholarship NSF (national science fellowship) under mosti  , dgn shakirin skali...then early of november lak, aku ade apply scholar from uitm under TPM (tenaga pengajar muda)...dpt masuk 2nd interview....dgn fazli plak..



kalo ikut hati mase nih, of course le nak uitm tuh punye, coz balik terus jd lecturer...yg nsf tak sure lg psl keje n lagipun aku x brape minat course yg aku mintak tuh...



so start time nih hati au dah berbelah bg giler...takut kalo dpt nsf dulu, aku x kan dpt amik uitm dah coz kalo langgar contract kene byr rm80 ribu je..hahaha..mane nk cekau duit...



so, disember, aku dpt surat dr NSF, kate aku dpt scholar tuh..nasib baik time tuh juz suruh sign surat penerimaan..blum sign agreement lg....bln januari lak, kol uitm diorg kate dpt scholar tuh, dpt gi oversea...punye la tunggu surat dr uitm, x sampai2....so dlm bln 2 kol balik uitm..diorg kate ade bende kene rombak balik coz maybe ramai giler diorg amik, ...in the same time, surat perjanjian NSF dah smpi utk aku sign...time nih mmg gelabah gak la...kalo aku x sin NSF, lum tentu dpt uitm, melepas la aku scholar...tp kalo sign, x leh amik uitm dh kalo dpt...so aku tggu last2 minute, tnye pndpt famili n kwn2 rapat....



last2, anpe sembahyang istikharah (haha)..aku pun melepaskn NSF tuh even uitm x confirm...sebabnye, aku mmg x leh fokus kat tajuk tuh dah..mmg x leh nak minat dah....so tawakal je la skrg nih...alo x de scholar, buat le gune dana FAMA mcm yg di plan awal2 dulu...



Last week lak, gi interview SLAB UM lak...tuh pun x tau le dpt ke x...so, skrg nih, ape2 pun tggu uitm..sambil tggu prof norma balik, nak bincang dgn dia tukar tajuk research..huhu



10 hb feb, aku ade amik IELTS dgn shakirin, adli dgn fazli...diorg dpt SLAB UM first round punye...aku saje je amik..suke2 nak amik xm...huhu...time tuh kitorg pening gak la kepale nak amik IDP ke bristish council...lsat2 aku pujuk diorg amik bristish council sbb after SPM dolu2, aku pnh amik short course kat sane..so selese sket...



kitorg x amik kelas or workshp die (budget terer la konon)...tp dlm mase 2 weeks b4 xm, lebey kurang everyday, kitorg ber-4 jmpe utk study la sket2 especially part reading n listening....



Alhamdulillah..kitorg lulus dgn kepujian la gak..hihi...aku dpt band 7.5, kwn2 lain dpt 7.0...tuh pun diorg marah aku, kate kalo amik kat IDP mesti diorg leh dpt 8.0..hahaha...kecik ati aku....hihi...gile ar grateful kat korg bertiga..kalo xde korg, msti aku x study n dpt teruk..thanks ek...



so skrg nih, aku masih maintain dgn tusiyen n part time tutor um...ikut hati nk benti je sume keje nak lepak..tp duit xde..huhu...



korang2 doakan yg terbaik utk aku ek...dpt or tak dpt scholar pun, aku still akan sambung master aku...Nadot boleh!!..hahahaha...



okai le..nk main MCF Ravenhearst...later!!

0 comments: