My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Friday, 8 April 2011

Insaf.. =|

Gambar hiasan sahaje, tidak ada kena mengena dengan tajuk entry ni... =)
Salam wbt...

Seperti yang pernah di crite dlm post dolu2, selang 2 minggu, akan ada tazkirah diadakan Jumaat pagi lebey kurang sejam. Just been to two tazkirah tahun ni walaupun dah bulan 4 sebab tah nape tah asyik sampai lambat je keje...hehe...

Seperti juga yg telah dicritekan b4, initially kami ke tazkirah ni, bukan semata sebab nak dgr tazkirah, tapi sebab diorang sediakan breakfast (hehehe), nak kan jam latihan (we have to complete 42 hours of jam latihan -gi kursus, bengkel etc annually) walaupun x byk (0.5 - 1 hr), dan sbb nak jumpa kawan2 yg dok blok A (smenjak dok Blok B, jarang jumpa org2 atas, malas nak naik...hihi)...

Tapi dah lama2 pegi ni, Alhamdulillah, portion niat utk mendengar tazkirah lagi tinggi la drpd utk makan, jam latihan etc (wpun masih ada,tp sket je.....hohoho)..

So, pagi tadi (8.30-9.30), tazkirah disampaikan oleh Ustaz Takiyuddin Hj Ibrahim, dari CITU gak kot. He's not as funny as the Ustaz (lupa nama) that gave tazkirah on the 4th of March sebelum ni, tapi pengisian dia n the way he convey msg2 tu, tidak menyebabkan kemengantukan dan rase suke nak dgr - hence the insaf mode yg dialami sekarang (baru pukul 11 sekarang, so kesan masih ada la...tatau la kul berapa akan pudar..hehe)..

Anyway, Ustaz Takiyuddin tadi bercakap pasal banyak benda sebenarnya yg of course sume menyentuh pasal hidup kita, solat, ikhlas, rezeki, anak2 etc... One i couldn't forget pasal kedekut/berkira la coz sekarang tgh cuba bersabar dgn sifat kedekut sorg pompuan ni kpd org2 terdekat dia... (Astaghfirullah... insaf dot..insaf..)... dan juga sifat kedekut/berkira/x igt rezeki diri sendiri yg kadang2 terjadi jugak... especially lps semalam baru pos entry pasal risau duit nak beranak, rumah sume...

Whatever pun, kena ingat, apa2 yang kita bagi dengan ikhlas, x berkira, Allah akan gantikan dengan benda yang lebih baik, InsyaAllah... sangat simple, yet, susah nak ingat ayat ni bila tgh sayang sgt dgn harta... huhuhu... 

Harapan kepada diri sendiri, smoge dapat menjadi manusia yang lebeh baek, specially dah nak dapat anak ni...Amiiinn...

Sekian sesi tazkirah utk pagi ini... (hohohoho).. Later! =)


0 comments: