My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Thursday, 7 April 2011

Kerisauan melanda~


I was born as a worrier (bukan warrior)..Keje aku dok risau je utk sume bende... Tapi masalahnya, kalau risau keje jalan ok gak...ni kadang2, risau je lebey, keje/usaha takat tu je jugak...hehehe

So sekarang ni, antara kerisauan aku adalah:
  1. Kerisauan untuk deliver baby nanti.... Risau semua akan selamat ke tak, risau duit kalau kena ceaser sebab akan amek FPP kat Hospital Selayang (utk elak risau bnde ni, bley je amek kelas biasa kerajaan, tp risau lak kalau takde Dude teman etc...ye..saye mengade); Risau x cukup n x reti budget juge bile ada baby nnt (ye, tahu rezeki di tgn tuhan...tp dah risau, nak wat mcm mane..
  2. Risau dengan projek student yg menggunakan geran aku yg akan habis tempoh bulan 10 ni... dah la kena masuk hutan, tp ku deliver july/jun, pantang 2-3 bulan..masuk2 keje, trus dah habis tempoh..mmg boleh extend untuk 6 bulan...tp kalau boleh taknak la..kang lg lambat ku gi sambung PhD..haiishh...
  3. Risau sebab nak dekat habis sem (lagi seminggu je) & next 2 weeks dah start exam, so maksudnye kerja bertimbun la..padan muke sape suh tangguh marking test2 students...nnt kang nak mark exam paper diorang lak...adoi aiii....
  4. Risau pasal masa depan yang lagi 3-7 tahun ni, cukup ke duit utk tingkatkan taraf hidup E.g: beli rumah ok, beli kete better, hantar anak skolah,..mmg insyaAllah gaji naik, tp banyak mana sgt la keje gomen ni (bersyukur ni...hehe), ape jadi kat prangai anak2..kalo sebijik ikut prangai aku, akan mnghadapi masalah la aku nak jage...hohoho... (tp akan senang jage bile besar..hehehe)
  5. Risau ni berkaitan dengan nombor 4 di atas, dimane aku risau kalau aku x dapat meningkatkan taraf hidup, aku akan macam ni je ke sampai bile2?..Takde la teruk sgt pun sekarang ni, tp kalau lagi 3-7 tahun kekal mcm ni, ala2 teruk gak ah....huhuhu
  6. Last kerisauan untuk masa sekarang, aku risau sebab aku suke sangat risau..Seb baik Dude sangat tenang (SANGAT! <---boleh menimbulkan bibit2 kerisauan jugak ni....hehehe)...
Wishing hard that i could handle sume bende and stop worrying...but even aku sangat perisau, i still enjoy my life to the fullest k..hehe (erm..3/4 full..ok la tu kan?) (^_^) .. Later!!! =)

2 comments:

danzaimar said...

jgn risau2..rileks2 sudah..

Nadot said...

Tengah control kerisauan la ni..riso gak kene panic attack nnt (tgk..riso lg..hehe)...
Doakan aku ye.. =)