My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Sunday, 10 June 2012

Jogging-jogging Ayam di Pagi Ahad


Kelmarin, baru aku post pasal keadaan aku yg morbidly obese. Hari ni, terus aku insaf dengan pergi jogging di pagi hari. Hahaha…

Malam tadi, makan lagi di Haji Sharin’s Low dengan banyaknye. Sampai rumah terus tido. So, pagi ni bile bangun2 pagi, Dude ajak pegi jog. Aku mulanya agak berat hati jugak, siyes mmg nak tido je td. Tapi memikirkan yg Dude akan pegi kursus DPA yg 6 bulan tu bermula esok, yang bermaksud masa kami untuk berdua-duaan dah hampir kurang dari 24 jam, aku kuatkan semangat melawan hasutan syaitannirrojim untuk berjogging2 ayam bersama Dude terchenta! Tahniah untuk diri aku sendiri (pat myself at the back…. (^_^)
Berbekalkan pedometer Omron ku yang telah dibeli sejak 3/4 tahun lalu di UK ketika aku nak balik ke Malaysia (mmg beli konon nak rajin berjalan sebab naik 6kg masa belajar walaupun hanya 1 tahun kat sana..hoho), yang digunakan untuk kali pertama untuk tujuan mencatatkan steps & distance (Selama ni guna tp letak dlm handbag je sampai habis bateri.. ;p), aku dan Dude melangkah meninggalkan rumah dalam pukul 7.05-7.15 pagi mcm tu..

Dengan bangganya lagi kami berjalan/jog dari kuarters kami di Presint 8, melalui Jambatan Seri Wawasan, menuruni anak tangga di hujung jambatan ke taman bawah yg ada tempat mandi kana2 yg x sure berfungsi ke tidak, naik tangga menuju ke arah Ministry Kewangan, menyusuri kaki lima sehingga ke depan pejabat Kastam Diraja Malaysia, melintas roundabout di hadapan Seri Wilayah dan patah balik kea rah Jambatan Seri Wawasan untuk ke rumah. On the way balik sebab happy mampu berjalan tanpa pengsan, sempat ambik2 gambar di dpn MOF & Jambatan Seri Wawasan.


Dan lagi sekali aku sangat berbangga dengan diri sendiri sebab mampu berjalan (jog2 sket je) sejauh lebey kurang 3.2 km tanpa pengsan! Maksudnya, insyaAllah aku mampu habiskan TM Run 3km yang aku takutkan sangat tu tanpa pengsan juga. Gile ah Nadot! Kalau ikut pedometer, aku dah berjalan sebanyak 5000 steps, losing 235 kcal dan 14 g (gram ye, bukan kilogram)! Nadot hilang 14 g?! Siyes ajaib!..hohoho.. Aku takut gak pedometer ni tipu aku. So sampai rumah cek googlemap, betul la jarak yg aku jalan tu lebey kurang 3.2 km… fuiyoo!


So sampai rumah utk menggantikan tenaga yg hilang, makan nasi goreng bahagi dua dgn Dude yg dibeli dari Hj Sharin’s Low semalam. Eh?! Tengah hari kuar gi Tesco Kajang td, makan pulak Nasi ayam. Eh lagi?!.. hohohoho

Ok la tu kan.. kalau aku x jog pagi tadi pun, aku tetap akan makan ape yg aku makan, so dgn adenye sedikit jog pagi td, kurang ar sket rasa bersalah makan tah pape…(+ve kan aku…hohohoho).  Lagipun, aku cek lg pedometer yg aku letak dlm poket ketike shopping, aku dah tambah lagi 1.5km berjalan utk shopping punye pasal.. dah lenguh dah kaki ni.. hehe 

Pape pun, aku dah sedey ni nak menghantar Dude sok. Dah la aku mmg hopeless gile bile Dude ade. Mati la aku Dude takde nnt. Rindu gile wooo...Sedey..huhuhuhu...

Takpe la, nak pegi melayan kesedihan jap. Later! ;)

3 comments:

Kesuma Angsana said...

Syok pe jogging2 ni... keep update entry sbb dah follow u

orggilacinta said...

org putrajaya ke.. hehe.. samo la kiteee... manatau terserempak nnt kan..
mula la kluar ayat mcm ni...

mcm biasa ku lihat muka ini tp dimana ya.. haha

Nadot said...

Kesuma: tq! nnt kite follow plak ye... insyaAllah kalo x bz n malas ade la update selang 2-3 hari...heheh

orggilacinta: hahaha..ayat biasa tu...heh..rupenye jmpe dlm alam maya je eh... ;)