My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Thursday, 11 March 2010

Selamat pagi..... ;-)

"I'm on a seafood diet.  I see food and I eat it." ~Author Unknown

____________________________________________________


Salam wbt and Good morning kwn2!!.. ;p

tengah berfikir ni..... 'How to Lose a Guy in 10 Days'..hohoho.... tak la... tgh berpikir, how to lose weight....hehehehe...

ini kerane, dari sebelum kawin, sampai la selepas kawin di rumah lelaki...saye telah naik 6 kg...hanye dlm mase sebulan kot...hohoho... ye, bile stress, sy tak sedar yg sy sedang makan...rase mcm mimpi2 je bile mengunyah tu... tengok scale, baru sedar "aku x bermimpi rupenye..."...haishhh...

anyway, dgn malunye, aku ingin memberitahu, aku telah join gym selepas dipakse oleh Yah dan juge Amal....owh..dan direkomen oleh Along yg juge join Fitness First....

untuk yg mengenali aku, diorg tahu aku B.E.N.C.I exercise...tetapi kerane keadaan sudah semakin kritikal mencapai tahap bahaye obese...aku ikutkan je la, walaupun semangat tu masih tiade....huhuhu...

jadi buat mase sekarang, aku hanye ke gym bile yah ke gym..jike yah tak pergi...aku rase spt malas yg teramat....minggu ni baru pegi skali...sgt merugikan betul..doakan aku bersemangat ye kawan2...doakan juge yah slalu pegi waktu aku boleh pegi supaye aku rajin pegi...hehehe...

Petang semlm ke gym, kami masuk kelas bodystep...sume org ikut dgn hebatnye ape yg instructor buat, dan aku hanye berdiri di tempat aku sendiri dan tersengih spt kerang busuk... nasib baik berpeluh juge wpun ku byk berdiri setempat daripade melakukan bodystep...hohoho...

Tapi aku risau la jike turun sangat berat, nnt jd sgt cantik dan aku lupe diri...so, kalau kekal comel gini, ok gak la kan (ayat malas nak turunkan weight)..hohohoho....

okai...nak prepare notes/kuiz/whtever nak bg dkt students pas ni...tak merancang lg nak wat ape....adoiii.....

so Later!..

5 comments:

izza said...

ahahah nadot giler! wey berat aku pon naik sey pas kawen. tu belum peknen lagi. sigh. dah2 g gym.. caiyo dot!~

mau said...

aah..mmg..register g gym..pastu pedajal aku..citt.. :p
so sbg balasan ko kene rajin pegi n turunkn sekurang2 nye 0.000000001 gram..klu x aku mrh lg..hahhhahha
gud luck dot.. :)

nadot83 said...

izza:...aku jamin kalo ko pregnant pun, berat max ko takkan mencapai berat aku skrg..siyes ku berani kerat jari...hohoho...malas nyye ke gymmm!!...haishhh..

mau:...aku tiade niat pedajal...aku ikhlas nak ajak ko skali supaye ko lebih berotot...beg tu adalah perkare kedua...hohoho..

terime kasih korg menyokong...tp kalo takde teman nak gi skali, J.A.N.G.A.N. H.A.R.A.P....heheh ;)

amal said...

bukan salah ibu mengandung nadot..

ko akan rs nk peluk cium aku n yah klu ko dh berjaye mengubah no yg 3 angka kat penimbang berat badan tu ke 2 angka... btol ke 3 angka...hohoho..sesuke hati je tambah2..

nadot sile tingkat kan motivasi anda ye.. aku pon bole teman jike ko mahu ke gym hari2..skang aku dh jadi peneman fura dh..selambe masuk body step smlm..haha..aku yg tak seda diri...

klu mmg btol2 takde nafsu nk ge gym marila kite berenang di rumah yah..mahu..

nadot83 said...

entah amal..suke suki je kate 3 angka....dia alternate la, x tetap...kadang2 3 angka, kadang 2 angka je...hohohohooh...

tu la amal..aku mmg tgh cube tingkatkan motivasi...tp time tu la ade yg ajak gi papa hotdog la, makan mane2 la..haishhh (salahkan org lain lg..hehehe)..

tu la amal...ko jabuh...slalu gi maxis pnye...tak terdaye ku nak gi situ bile balik dr shah alam..meh ke the curve meh..hehe....

berenang aku soka je...tp skrg dah start musim hujan petang, 2 kali dah plan dgn yah, cancel...haiishh...jom2 gi umah yah.... ;p

ko push aku eh amal...hehe