My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Tuesday, 19 June 2012

Tolongla saya pindah ke hosting baru =)

Almost 2 weeks since I bought my own domain and hosting. But, until now, I do not have the gut to move all the contents of my blog to the new domain despite reading hundreds number of blog (tipu lagi) regarding this topic. Sebab? From my reading, there are several ways to move your content to a new hosting/domain. So, sbg seorang yg ala2 buta IT, tak tau which method is the fastest and safest and less risky.

This is going to be my second time moving to another hosting. I used to use wordpress.com yang free tu a long time ago. Then moved to free blogspot like in 2008 kot. So sekarang, I would like to transfer (again) all my posts and comments and whatever can be transferred to my new wordpress.org but am not confident enough. Worry that I might loss everything in the process. sayang ooo..walaupun blogging setahun 5-6 kali je dulu2 (since 2005 rasenye zaman blajar dulu..hehe), tp nak gak tunjuk kat anak cucu the evolution and transition of my writing style - which is getting worse bile makin tua ni.hoho...

Kenapa sy beli domain baru? Sedap mmg teringin dari dulu ade domain sendiri without blogspot/wordpress kat belakang. Tapi .com dah x available. Agak baru tahu 'nadot' adalah sir name untuk org2 France (tu nampak mcm ade iras2 org Peranchis je aku ni ;p)... So terpaksa settled for .my.

Masih mengekalkan header yg same. I seriously do have a hard time letting go of, erm..everything? (setia ok) ;p

Tak kejar pun SEO ke ape ke, traffic ke ape sgt sbb dari dulu niat ade blog utk kepuasan diri sendiri. Walau apepun bile org bace n dpt info dari penulisan kita adelah lebey hepi. =)

Anyway, tolong la saya!! =)
nanti saya sedekahkan...senyuman?..ok kan? ;)

8 comments:

Cik Erza said...

hihi..hi nadot!(cute name^^)..klau mcm tu baik stay with blogspot je kan..(komen org yg tak brape reti IT mmg takleh pakai..hehe)..anyway, keep it up!hidup geng blogger!

Nadot said...

@Cik Erza

Hahaha..tu la yg paling senang. Tp sy gatal. So mesti nak buat bende susah. hehe

sy nak tukar hosting berbayar lebey kpd 'kehak milikkan' (hoho).

aslam said...

gambar kat header nadot tu sbnrnya gambar zaman bila?

Nadot said...

@aslam

Ingatkan aslam nak tolong..hehehe

Baru lg gambar tu...2008 je.. mase wat master..(tak dpt trime kenyataan umur makin tua.. ;p)

ReM said...

Satu transformasi yang menarik. Teruskan.

abang ensem said...

All the BEST & Good Luck!!!

Cik Erza said...

pfffttt..abg ensem pn ade??woww!

Nadot said...

@ReM
Tq ReM!! =)

@abang ensem
Tq juge AE wpun tah bile la nak mule.. =)

@Cik Erza
X ensem pun dia..kiut je…hohoh