My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Wednesday, 16 May 2012

Accident. hehe.

Do not fret. This happened a couple of months ago. 27th March to be exact - on my mak's birthday.
It's been so long since the last time I involved in an accident which was totally my fault - like more than a decade ago (few days after I received my P license - konpiden punye pasal la mase ni..hehe). Even then, no insurance or tow truck involved.

So, setelah lama x eksiden dan bersalah, bila kene kali ni, rase takut gile. Bkn takut polis ke apa. Takut sbb dah lame x eksiden. Ni jadi kat LDP. N kali ni yg agak teruk sampai kene panggil tow truck. Dan yg paling teruk, melibatkan 3 kereta. Dan aku paling belakang sekali. hohoho. Dpt bygkan ape jd? heheh.

Maksudnye, I hit the car in front of me, then maybe due to shock so x sempat break, the car I hit, hit another car in front of it. THREE TIMES beb! (polis yg amek cerita aku bg tau aku - org paling dpn tu cerita kat dia.. hoho)

Seriously this time it was totally my fault. beg jatuh ke lantai, then aku tengok ke arah beg, then langgar. huhuhu. Luckily jalan tengah banyak kereta, so semua orang bawak agak perlahan. Aku terlampau dekat dgn org dpn agaknye, then mase dia break aku x pasan. huhuhu

Yg kesiannye kereta depan aku la sbb kene depan belakang. Naseb baik dia baik, then husband dia dtg later pun baik siap tlg tgk2 kan kereta aku takut radiator pecah ke ape.

Kereta Chinese baik yg aku langgar.

Kereta aku yang melanggar orang. huhuhu

Sangat bersalah aku time ni. Dan at the same time sangat takut. Call Honda, diorang menenangkan aku. Tp benci sbb tow truck aku plg lmbat smpi, stuck in jam katenye. Time tu lg takut, org lain dah blah, tow truck kete hijau dah sampai, aku dok sorg2 for another 20 minutes hampir maghrib tu. Dude yg smpi dulu, baru tow truck smpi.

Dude sampai2, tengok aku slamat, dah sengih2 dah. Dari dlm kete otw from ofis dia dah berangan, boleh la up kan sket nilai claim insuran untuk pasang body kit ke apa. Tp bila tanye mekanik, dia kate Honda strict, tak leh wat mcm tu. hahahaha. Mesti dari dia hepi aku eksiden, terus bengang aku eksiden..hohoho

Ok, nak kene gi toilet lagi, Later!! =)

4 comments:

aslam said...

woww..kuat juga bontot myvi tu.. terangkat honda.

Nadot said...

@aslam

tu le pasal...perlu angkat myvi sebijik nih... (^_^)

sarah mohamad said...

Teruk jugak nampaknya accident ni. Berhati - hari di jalan raya :D

Nadot said...

@sarah mohamad

tu la psl... ala2 serik dah.. tgh insaf skrg. Harap keinsafan ni berpanjangan...hehehe