My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Wednesday, 23 May 2012

Nasi Pakapau

Nasi Pakapau. Antara nasi yang aku sangat rindu lepas tak makan lebeh dari 5 tahun. Selagi belum boring, menjadi antara nasi kegilaan students UM - dan UIA PJ kot. Masa jalan2 cari makan otw balik dr putrajaya Ahad lps, teringat plak tibe2 pd Nasi Pakapau yg dah lama x makan, terus ajak Dude singgah tapau bawak balik rumah.


Set wajib dalam untuk nasi pakapau adalah daging/ayam hancur, nasi putih, telur mata, sambal belacan dan ulam-ulaman. Yang specialnye adalah daging hancur tu yang dimasak letak ape tah yg menjadikan rasa dia unik & sedap. Sup dia pun aku sangat suka. Rasa lain dari biasa.

Close-up gambar daging cincang.
Terletak di lorong antara Rumah Antarabangsa UM Seksyen 17 (dulu kolek kediaman seksyen 17) dengan rumah flat. Dekat Pasar Malam Seksyen 17 tu je. So, untuk yang belum pernah merasa, boleh la try pegi sana. Harga utk satu set dgn mcm2 benda ni ialah RM5. rasanye 6 tahun lps, kurang drpd RM5. huhuhu..

Enjoy!

4 comments:

Kittymuiza said...

Kat bangsar dulu ada juga jual menu ni tapi kami panggil daging atau ayam telur..dlmnya ada cili padi, telur n bawang. Makan sama sup.. Sama ke?... http://kittymuiza.blogspot.com/

Nadot said...

@Kittymuiza

hi kitty! =)
oh..bangsar kat mane? gerai area jln maarof ke? tak penah plak mkn kat tmpat lain slain seksyen 17 ni.
dia mmg ade cili n bawang, tp xde telur hancur. and ade few other things as well yg dicampurkan sebab ade rase lain lg. Ade resepi kata, letak daun selasih..
tp tatau la plak..hehe...

Matjoe said...

Hahaha, ni nak gelak ni. Taim aku bercinta restoran ni la wife aku introduce nasik pakapau. Memang sedap dan lain dsri yang lain. Aku pun suka

Nadot said...

@Matjoe

kan mat joe kan...sedaaapp...haiishhh... ;)