My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://nadot.my
and update your bookmarks.

Friday, 4 May 2012

Seminar Hartanah Abang Ensem 21/4/12

21 April lepas, kami berenam (Aku, Dude, Yah, Abg Pica, Amal & Yoz) telah merajinkan diri join seminar AE. Mcm dah di mentioned in my previous post, aku teringin gile nak pegi seminar AE ni sbb nak dgr life experience dia wpun dah khatam sume post dlm blog AE since 2009 tu. Plus sebab ada sesi bersama loyer so bley la paham lebey sket psl proses loyer utk jual beli rumah ni.

So, kesimpulan yg dpt dibuat (terus kesimpulan tu..nampak sgt malas), AE yg life mmg lain dgn AE dlm blog. pemalu je nampak..ala2 kiut gitu..hohoho... Senyum pun mcm malu2 sgt... hehehe. Tp x sangke muke kiut2 ala2 pemalu tu dah ade byk rumah. So terpakse fokus dgn apa yg disampaikan instead of tenung muke AE lame2...hahaha..

Tapi yg sangat tak boleh blah, bile peserta2 lelaki nak tanye soalan, then panggil "Abang Ensem, saya nak tanye...". Rase mcm bile sebut or panggil 'abg ensem' dpn2 empunye badan, macam tak brpe nak sesuai je. siyes setiap kali org panggil gitu, aku nak tergelak... tatau nape..hahaha... so bila aku yg tanye soklan, aku panggil 'abang' je...lebey sesuai & manje gitu...hohohoho... 

Verdict: Bak kate sume orang, sebelum nak invest duit dlm ape2, baik invest dlm ilmu dulu. So, seminar ni sgt berbaloi untuk dipergikan.  Dah la fee sgt affordable (RM88), dapat breakfast lg. tp ade taugeh, so minus 5 marks. haha. file n pen pun dpt. name card AE pun ada. Penerangan both AE & lawyer sangat best untuk di dengar. Ade je bende baru yg kite ingat kite tau, tp tatau sbnrnye..hehe.. So, Sila daftarkan diri sendiri DI SINI. Dengarnye, 26 Mei ni, akan berlangsung seminar AE siri ke-9, so, cpt2 la daftar eh!

Nampak tak kegembiraan terpancar kat muke aku? Tu sbb join seminar AE ni la.. hahaha

8 comments:

Eyriqazz said...

yup,memang cool seminar dia....

i wish tahun ni dpt target rumah ketiga berpandukan tips2 yang diajar Abang Aaron (AE)... hik3...

Manan Qayyim said...

teringat gak pi....
suatu hari nanti mungkin...

#Bab kiut tu tak tah....

Manan Qayyim

Nadot said...

@Eyriqazz

waaahh..good luck eyriqazz! smoge dpt beli 2-3 skali gus.. =)

Nadot said...

@Manan Qayyim

pergi la...boleh tahan la best dia..hohoho...

tang kiut tu, sy amek hati dia je bg AE rase high sket so lg bersemgt bg seminar..hehehe

Wan Ahmad Nabil said...

setiap seminar lain lain ke sama je?
kalau join, takut dia ajar benda yang sambungan, tu yang macam terkial kial kejap. -.- heh

Nadot said...

Tak lain. Sama je. AE start dari basic cara nak mula. Leh je tanye soalan byk2. :)

Rosmansham Alias said...

Suka entri ni... :D

Nadot said...

@Rosmansham Alias

mekaseh..mekaseh... =)